cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. J. A. Mol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 juni 2021 door Jeffrey Schipper

'Dat ik bekeerd moet worden blijft mij achtervolgen'

"De laaste week ben ik heel veel met het geloof bezig. Het voelt alsof we nog maar heel weinig tijd hebben en dat ik bekeerd moet worden. De laatste nachten heb ik erg slecht geslapen, omdat er steeds een gevoel naar boven kwam van, 'wat nou als Jezus vannacht terugkomt, dan ben ik niet bereid.' Het voelt alsof het leven geen waarde meer heeft buiten God en dat blijft me elke seconde achtervolgen. Vaak ga ik dan weer lezen en bidden, maar het voelt soms alsof er zo weinig gebeurt. Hoe kom ik toch met God verzoend?", vraagt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Verschillende keren schrijf je over je gevoel", merkt ds. J. A. Mol op. "Let daar niet op. Het gevoel is niet het belangrijkste en is zeker niet maatgevend. Let niet op je gevoel, maar richt je op Gods Woord. Je weet niet of je aan de voorwaarde 'wie geloofd zal hebben' kan voldoen. Vergeet het maar. Als jij aan een ‘voorwaarde’ moest voldoen, zou ik geen hoop hebben. Hoe kom ik aan het geloof? Dat werkt de Heilige Geest. Hij werkt het vertrouwen in mijn hart door het Evangelie. Ik hoef Hem daar echter niet toe te bewegen.

Waarom vind jij steeds minder rust in de beloften van God? Ik ben bang dat je er verkeerd mee omgaat. Je wilt ergens aan voldoen. Het lukt je niet. Het lukt je ook nooit. Eén ding is slechts nodig. Wat? Laat jezelf los. Verlaat je op het Woord van de Heere alleen. Is dat eng? Zeker! Je verliest alles waarop je nog meent te kunnen steunen. Maar dat is een zalig verlies. Omdat je slechts één grond overhoudt. Hét fundament: de gekruisigde en opgestane Heere Jezus", aldus de hervormde predikant uit Driezum.


Geloofszekerheid
- Er ligt een geestelijke bedekking over de Biblebelt
- Gerco bad als kind iedere dag om een nieuw hartje: "Ik wilde huilen om mijn zonden, want zo moest het"
- "Het verbaast mij dat steeds meer christenen de uitverkiezing ontkennen"
- De vijf voornaamste 'ja-maars' van christenen ontmaskerd
- Waarom Jezus zegt dat 'velen zijn geroepen en weinigen uitverkoren'
Meer over Geloofszekerheid »

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen