cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
pappie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 maart 2021 door Patrick Goede

Zijn christenen wappie? CIP.nl vroeg het de mensen op straat

"Gij geheel anders", zegt Paulus. "Want gij hebt Christus leren kennen." Maar zijn christenen nog wel anders dan andere Nederlanders? Hebben we misschien niet juist wat meer druktemakers nodig als Jaap Dieleman? Kortom: Zijn christenen nog wel wappie genoeg? CIP bezocht Zuid-Holland om daar een antwoord op te vinden en sprak met theoloog Alain Verheij, ex-heks Joyce de Jongh en tal van verschillende mensen op straat!

Een vrouw uit Hardinxveld-Giessendam vindt dat christenen niet te bang moeten zijn. "De Bijbel is onveranderlijk. Waarom moet dan alles toch aangepast worden onder druk van de regering?", zegt ze over het feit dat vrouwen tegenwoordig ook op de kieslijst van de SGP mogen staan. 

De meeste mensen vinden christenen niet per se wappie of anders. "Je hebt overal gekkies, dat zijn niet alleen christenen", zegt een mevrouw uit Sliedrecht. Ook theoloog Alain Verheij en ex-heks Joyce de Jongh vinden dat christenen te weinig opvallen. "Christendom hoort emotie op te roepen. De laatste jaren is dat veel minder geworden", zegt Alain Verheij. "Misschien zijn we te weinig overtuigd van hoe geweldig God is", oppert Joyce de Jongh.


CIP Video's
- Volgens boer Bert staat Nederland in brand: "Dit heb ik in veertig jaar boer zijn nog nooit meegemaakt"
- David de Vos sprak mensen met zelfmoordgedachten: "Zij hebben in hun wanhoop alle opties al afgevinkt"
- In Hengelo wordt er voor de boeren gebeden: "Maar ik vind dat ze nu te ver gaan"
- Ds. M.M. van Campen: "De Heilige Geest houdt geen rekening met door mensen gemaakte muren"
- Waarom onzekerheid volgens theoloog Rikko Voorberg noodzaak voor iedere christen is
Meer over CIP Video's »

Nog geen CIP+ lid? Start je gratis maand!

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen