cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dominee Zomer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 januari 2021 door Patrick Goede

Dominee Zomer over coronavaccin: "Soms moet je voor God spelen"

Dominee J. G. Zomer van de hervormde gemeente in Staphorst is een uitgesproken voorstander van het coronavaccin. In tegenstelling tot de voorzichtigheid die veel van zijn ambtgenoten aan de dag leggen is hij blij dat het vaccin er is: "Anders moet je ook je geen kunstmest gebruiken en mag je ook je tuin niet besproeien."

De dominee is ook niet bang dat de overheid teveel controle en macht wil uitoefenen op de samenleving. "In de tijd van de apostel Paulus had de overheid pas macht. Iedereen die geen Romein was had geen rechten en dat waren er nogal wat. Tegen die mensen zegt Paulus: 'Doe nou maar wat die overheid zegt, ze zijn er niet voor niks'. De overheid is er om te dienen."

Ook is hij wars van complottheorieën. "Wist je dat je in Israël geen godenbeelden mocht hebben? Dat is het geheim van Israël. Onttroon nou al die mythes die rondgebazuind worden." De reden achter het coronavirus zoekt hij dan ook bij zichzelf en de mensheid als geheel. "Ik zie corona als een consequentie van dat we met heel veel mensen op deze aarde zijn. We reizen alsof de wereld onze achtertuin is."

CIP.nl kan deze video's alleen maar maken dankzij haar leden. Nog geen CIP+ lid? Start hier je gratis maand!


Cvandaag video's
- Florens van der Spek vreesde voor zijn leven tijdens evangelisatie in Jeruzalem: "Ze wilden ons stenigen"
- Shirma Rouse ervaart Gods leiding: "Geloven in God is nooit moeilijk"
- Hoe Matthew Ward met zijn muziek de wereld veroverde: "Niemand zong die liedjes over Jezus"
- Ernstig zieke Robbie Hageman stapt toch de ring weer in: "Leven is Christus en sterven is winst"
- Eline Bakker schreef 'Jezus Overwinnaar' te midden van geloofstwijfel: "Ik ontving een profetie op mijn 16e"
Meer over Cvandaag video's »

Nog geen CIP+ lid? Start je gratis maand!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Voor God spelen is fundamenteel anders dan leven in afhankelijkheid van de Vader. De Heere Jezus genas veel mensen; maar niet iedereen. Waarom niet? Omdat Hij voortdurend in afhankelijkheid van Zijn Vader leefde. Als er één Iemand voor God zou kunnen spelen dan is het de Zoon van God. En toch deed Hij niets, zonder dat het Hem door de Vader duidelijk werd gemaakt. Als iemand voor God wil spelen vertrouwt men op eigen inzicht. Neem dit advies daarom niet ter harte!