cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christenen Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2020 door Open Doors

Tientallen Nigeriaanse boeren vermoord bij ‘krankzinnige’ aanval

Meer dan 43 mensen zijn afgelopen zaterdag om het leven gekomen bij een ‘krankzinnige’ aanval in Noordoost-Nigeria. Aanvallers bonden mensen vast die op rijstvelden aan het werk waren en sneden hun keel door. Dit gebeurde vlak bij Maiduguri, de hoofdstad van de deelstaat Borno.

De slachting is een van de bloedigste aanvallen sinds een paar maanden. Zelfs voor dit gebied, waar zowel Boko Haram als de Islamitische Staat West-Afrika actief is. Toch heeft nog niemand de aanval opgeëist.

‘Krankzinnige’ aanval
“Ik veroordeel de moord op onze hardwerkende boeren door deze terroristen”, was de reactie van president Muhammadu Buhari. “Het hele land is geraakt door deze zinloze moorden. Moge de zielen van de slachtoffers in vrede rusten.” De president omschreef de terreuraanval als ‘krankzinnig’.

Een lokale agent die de overlevenden ondersteunt, vertelt: “We hebben 43 lichamen gevonden, allemaal afgeslacht, en zes zwaargewonde mensen.” Later zijn nog meer lichamen gevonden, hoeveel is onbekend. Ook werd gemeld dat vijftien vrouwen zijn ontvoerd tijdens de aanval.

De gouverneur van de staat reageerde ook: “Onze mensen verkeren in een heel ingewikkelde situatie. Óf ze blijven thuis en lopen het risico om te komen van de honger, óf ze gaan naar hun werk en lopen het risico daar gedood te worden door die opstandelingen.”

Boko Haram
De lokale overheid verklaart dat de boeren “aangevallen werden omdat ze afgelopen vrijdag een Boko Haram-strijder die hen lastigviel, hadden opgepakt en ontwapend”.

Uit verschillende berichten blijkt dat Boko Haram de laatste maanden opnieuw actiever wordt in Nigeria. Eerder werden andere boeren gedood omdat Boko Haram vermoedde dat ze informatie over hen doorspeelden naar het leger. In november doodde de groepering tijdens verschillende aanvallen ook al 22 boeren die aan het werk waren.

President Buhari, die vijf jaar geleden nog verklaarde dat Boko Haram verslagen is, beloofde alle steun te geven aan het leger om Nigeria’s bevolking te beschermen.

Nigeria staat op plaats 12 van de Ranglijst Christenvervolging.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Er zijn 110 mensen vermoord, de wereld kijkt toe.