cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Roelof Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2020 door Redactie

Video: SGP-Kamerlid legt uit waarom hij diversiteitspolitie hekelt

“Dat activisten blijven drammen dat het hoger onderwijs diverser moet, is nog tot daar aan toe, maar dat de regering daarin meegaat vind ik onwijs en onbegrijpelijk, om geen andere woorden te gebruiken.” Dat zegt SGP-kamerlid Roelof Bisschop in reactie op het plan van minister Van Engelshoven (D66) om ‘diversiteitsofficieren’ in te zetten op universiteiten en hogescholen.

“Zo’n diversiteitspolitie is aan mij niet besteed”, zegt SGP-kamerlid Bisschop. “Denk aan het wetenschappelijk onderzoek dat plaatsvindt aan onze universiteiten en onderzoeksinstellingen. Daarbij staat als het goed is de kwaliteit voorop. Activistisch inzetten op diversiteit kan daarmee op gespannen voet komen te staan. Dat wil ik niet, en daarom heb ik hierover twee moties ingediend. Ik hoop dat de Kamer die zal steunen.”

“Het blijft me af en toe verbazen hoezeer het streven naar diversiteit in deze samenleving weerstand oproept”, reageerde minister Van Engelshoven. Ze kwam haar critici geen haarbreed tegemoet. “Was het maar zo dat mensen beoordeeld worden op wat ze kunnen”, zei ze. “Als dat zo was, dan zagen onze universiteiten er veel diverser uit.”


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
“Was het maar zo dat mensen beoordeeld worden op wat ze kunnen”Dat moet dan individueel aangetoond worden. Iets met bewijsvoering, iets waar de wetenschap zich op beroemd altijd.