cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik kan niet bekeerd zijn, want God moet Zich persoonlijk aan mij openbaren'

"Het lukt me gewoon niet. Ik kan niet bidden, het lukt me niet, ben snel afgeleid, het komt niet uit mijn hart. Hoe kan je bekeerd zijn als je zo’n gebedsleven kent als ik? En die bekering kan trouwens niet, want dan moet God Zich Persoonlijk aan mij openbaren. In de kerk word gezegd: God openbaart Zich door de middelen, vooral door het Woord en de prediking. Maar hoe gaat dit? Hoor je dan een stem? Voel je warmte?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

In zijn betoog schrijft de vragensteller ook over pestgedrag, waardoor hij een minderwaardigheidscomplex en een negatief zelfbeeld heeft ontwikkeld. "In die periode was ik heel erg woedend op God. Als God liefde is, waarom doet Hij me dit aan?" In zijn beantwoording komt evangelist Jan van Dooijeweert (foto) hierop terug. "Die periode dat je zo woedend was op God; heb je die bij de Heere God Zelf afgesloten? Je moet vergeten, maar pas na vergeving ontvangen te hebben. Dat is een eerste punt tussen jou en de Heere God."

"Hoe moet ik bij God komen?", vervolgt Jan. "NEE! Maar: God is bij mij gekomen! Waarom? Omdat ik waarde heb in Zijn ogen. Denk daar eens aan: Jij hebt zoveel waarde voor God dat Hij miljoenen anderen voorbij gaat en jou aanspreekt. Laat dat eens op je inwerken. Waarom kwam Hij naar je toe door de heilige doop, het Bijbellezen, ouders die je mee naar de kerk namen... Waarom bestuurde onze Heere God dit zo? Omdat Hij je liefheeft. 

Stop alsjeblieft met God voor te schrijven wat Hij allemaal moet doen. Hij heeft alles al gedaan! Ga vandaag beginnen met echt Bijbellezen. En dan niet waar jij graag wilt lezen, maar waar het gaat over de Heiland. Ga beginnen bij Lukas 1:1 en lees heel het Evangelie zoals Lukas dat beschrijft. Ga niet dwalen door de Bijbel, maar ga kennismaken met de Heere Jezus. Hem heb jij nodig en niemand anders.

Zet van je af wat je allemaal mist en wat je niet krijgt. Daar maak je alles alleen maar negatiever mee. Ga zien wat je hebt en wat de Heere tegen je zegt", adviseert Jan.


Geloofszekerheid
- Er ligt een geestelijke bedekking over de Biblebelt
- Gerco bad als kind iedere dag om een nieuw hartje: "Ik wilde huilen om mijn zonden, want zo moest het"
- "Het verbaast mij dat steeds meer christenen de uitverkiezing ontkennen"
- De vijf voornaamste 'ja-maars' van christenen ontmaskerd
- Waarom Jezus zegt dat 'velen zijn geroepen en weinigen uitverkoren'
Meer over Geloofszekerheid »

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Hoe wereldvreemd soms dominees van de Gereformeerde Gemeente kunnen zijn, zo nuchter zijn de evangelisten uit het zelfde kerkverband. Bij de dominees kun je ze meestal vrij makkelijk plaatsen in het kerkverband, op basis van wat ze schrijven. Bij evangelisten uit het zelfde kerkverband totaal niet. Ze zouden net zo goed uit een orthodox evangelische hoek kunnen komen. Daar kunnen die dominees nog heel veel van leren.