cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
India politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2020 door Nienke Alblas

Laatste woorden afgeslachte christen (27): "Geef je geloof in Jezus nooit op"

"Geef nooit je geloof in Jezus op", waren de laatste woorden van Kande Mudu (27). De Indiase christen werd overvallen en vermoord in het dorp waar hij woonde volgens CBN. Voor de ogen van zijn vrouw werd zijn keel doorgesneden.

Bindu Mudu is de vrouw van Kande. Ze vertelt dat ze meteen doorhad dat ze in gevaar waren toen de mannen op de deur van hun huis bonkten. "Hij verzekerde mij van het geloof voordat hij werd vermoord", vertelt ze. De keel van haar man werd voor haar ogen doorgesneden. Bindu en haar twee dochters konden het dorp net op tijd ontvluchten.

De familie Mudu zijn de enige christenen in het dorp waar zij wonen. De politie onderzoekt de moord op Mudu, maar heeft nog geen daders opgepakt. Door corruptie en nationalisme worden christelijke minderheden vaak minder goed geholpen door de lokale autoriteiten. Door heel India worden christenen voornamelijk door nationalistische hindoes bedreigd, mishandeld en vermoord. 

De Amerikaanse hulporganisatie voor vervolgde christenen International Christian Concern geeft aan dat er inmiddels in negen Indiase staten een wet is aangenomen die de positie van christenen in de maatschappij bedreigt. "Er wordt een wet doorgevoerd tegen gedwongen bekeringen. Hindoes beweren dat christenen hun religie opdringen en praten hiermee het geweld en de onderdrukking van de minderheden goed." 

India staat op plek tien op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Foto: een Indiase politieagent


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen