cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
islam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juni 2019 door Open Doors

Zeventien Nigeriaanse christenen al twee weken gegijzeld

Een gewapende groep in het noorden van Nigeria houdt sinds 19 mei zeventien christenen vast. Ze eisen ruim 750.000 euro losgeld.

De christenen waren bij elkaar voor een koorrepetitie. Terwijl ze aan het oefenen waren, bestormde een gewapende groep het terrein. Volgens de Nigeriaanse politie ging het om een fors aantal mannen. “De gewapende mannen losten een aantal schoten en namen vervolgens verschillende kerkleden mee,” vertelt een woordvoerder.

Onder de slachtoffers bevinden zich de pastor, zijn dochter en tenminste negen vrouwen. Hun verblijfplaats is onbekend. “De aanval heeft veel angst en verdriet veroorzaakt bij de gelovigen”, vertelt een veldwerker.

Ontvoeringen van christenen voor losgeld komen steeds vaker voor in Nigeria en dat is een zorgelijke ontwikkeling. De aanvallen treffen de slachtoffers alsook de achterblijvers. Die raken vaak getraumatiseerd door wat ze gezien hebben tijdens de aanval en door het verlies van dierbaren. Open Doors ondersteunt daarom de Nigeriaanse kerk met nood- en traumahulp.

Nigeria is het twaalfde land op de Ranglijst Christenvervolging. Vorig jaar werden er ruim 3.700 christenen vermoord door onder andere de terreurgroep Boko Haram en geradicaliseerde islamitische herders.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Tsja........sssssssst, niets zeggen.