cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Willem Ouweneel: "Houd je niet bezig met de uitverkiezing"

"Als er zonde is in je leven, moet je schoon schip maken. Maar het kan je wedergeboorte nooit ongedaan maken. Ongehoorzaamheid heeft niets te maken met de vraag of je wel of niet een kind van God bent." Willem Ouweneel sprak tijdens een avond van Stichting Jij daar! in Apeldoorn over het thema ‘Zeker en vast’ en ging ook in op de uitverkiezing. De spreker behandelde zes ‘ja, maars’ die christenen ervan weerhouden om te aanvaarden dat ze een kind van God zijn.

De eerste ‘ja, maar’ gaat over de uitverkiezingsleer. Ouweneel: "Mijn vader legde het als volgt uit: het Evangelie is als een grote poort met een boog waarop staat: ‘Komt tot Mij allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven’. Als je binnen bent staat op diezelfde poort geschreven: uitverkoren, nog voor de grondlegging der wereld. De uitverkiezing is vooral een geweldige zegen en vreugde voor degenen die binnen zijn. Als je niet binnen bent, heb je niets met die uitverkiezing te maken. Dan is er voor jou maar één boodschap: Komt tot Mij allen. Paulus zegt in 1 Tessalonicenzen: ‘ik weet van jullie verkiezing’. Maar dat wist hij pas achteraf. Er is niemand die geopenbaard krijgt dat hij of zij is uitverkoren en daardoor tot geloof komt. Zo werkt het niet. Daarom moet je je niet bezig houden met de uitverkiezing. Dat kan je alleen maar verder in verwarring brengen. De uitverkiezing is vooral een geweldige zegen voor hen die binnen zijn."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Geloofszekerheid
- Er ligt een geestelijke bedekking over de Biblebelt
- Gerco bad als kind iedere dag om een nieuw hartje: "Ik wilde huilen om mijn zonden, want zo moest het"
- "Het verbaast mij dat steeds meer christenen de uitverkiezing ontkennen"
- De vijf voornaamste 'ja-maars' van christenen ontmaskerd
- Waarom Jezus zegt dat 'velen zijn geroepen en weinigen uitverkoren'
Meer over Geloofszekerheid »

Abonneer je op de YouTube-pagina van Stichting Jij daar!

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen