Texaans schooldistrict krimpt Bijbel in vanwege nieuwe wet tegen 'seksueel expliciete' boeken
Op een Texaans schooldistrict is de Bijbel niet langer volledig te lezen. Dat meldt The Christian Post. Het schooldistrict besloot onlangs om alle Bijbelteksten te verwijderen die seksuele handelingen op een 'aanstootgevende' manier beschrijven. De beslissing leidde tot grote verontwaardiging onder ouders.
Darryl Flusche van het Canyon Independent School District liet in een gelekte e-mail weten dat de Bijbel niet langer volledig te lezen is. Dit is het gevolg van House Bill 900, een wet die in 2023 door de Texaanse wetgever werd aangenomen. De wet verbiedt boeken die seksuele handelingen beschrijven op een manier die 'aanstootgevend' is volgens het strafrecht in Texas.
'Hoewel delen van de Bijbel nog steeds beschikbaar zijn in onze bibliotheken, zijn sommige teksten verwijderd om aan de wetgeving te kunnen voldoen', schreef Flusche. Hij benadrukte dat de school sterke banden heeft met lokale kerken die Bijbels willen schenken aan studenten die erom vragen.
Flusche riep ouders op om hun zorgen te delen met hun vertegenwoordigers in het Texaanse parlement.
Tijdens een schoolraadvergadering op 9 december uitte ouder Regina Kiehne haar frustratie over de beslissing. "Het is absurd dat het Goede Boek samen met slechte boeken de deur is uitgegooid", zei ze.
Kiehne, moeder van twee studenten, benadrukte dat de Bijbel niet alleen troost biedt in moeilijke tijden, maar ook een preventieve werking kan hebben tegen geweld. "In een tijd waarin we in dit land beveiligingsmaatregelen als kogelwerende ramen nodig hebben, is het belangrijk dat onze kinderen toegang hebben tot het Woord van God", voegde ze toe.
Ze noemde de Bijbel 'het boek van wijsheid, historisch accuraat, wetenschappelijk solide en vooral levensveranderend'. Ook merkte ze op dat de Bijbel het meest gestolen boek ter wereld is, wat volgens haar de waarde ervan onderstreept. "Het is belangrijk dat de Bijbel gewaardeerd wordt in ons onderwijssysteem", stelde Kiehne.
Dit incident maakt deel uit van een bredere discussie in Texas over de rol die religie wel of niet zou moeten hebben in het openbare onderwijs. Sommige wetgevers, zoals Republikein Bill Zedler, pleiten ervoor om de Tien Geboden in klaslokalen te tonen. Volgens hen bieden deze geboden een morele basis en sluiten ze aan bij Amerikaanse waarden. Critici stellen echter dat dit in strijd is met de scheiding van kerk en staat, zoals vastgelegd in de Amerikaanse Grondwet.
Voorstanders van de Bijbel in schoolbibliotheken benadrukken dat toegang tot de Bijbel niet gelijkstaat aan het promoten van een specifieke religie. Volgens hen draagt het bij aan karakterontwikkeling, kritisch denken en een beter begrip van geschiedenis en literatuur.
Praatmee