cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
opperrabbijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 maart 2023 door Opperrabbijn Jacobs

De schade die evangelisatie van christenen eeuwenlang aanrichtte

Wat is de visie van het Jodendom op evangelisatie? In Israël ontstond beroering omdat een lid van de Knesset een wet zou willen voorstellen waarin zou worden vastgelegd dat als een christen in Israël een Jood zou benaderen met de bedoeling hem te bekeren, de christen een jaar in de gevangenis zou kunnen belanden.

Nog voordat ik de tijd had gehad om de waar- en onwaarheid van dit bericht te achterhalen, was er al een overduidelijke verklaring van Netanyahu de wereld ingestuurd waarin hij in onverbloemde taal aangaf dat hiervan geen sprake zal, kan en mag zijn. En dus heb ik me het ontrafelen van de (on)waarheid in deze bespaard en ben ik overgegaan tot de orde van de dag. Maar anderen lieten het er niet bij zitten en grepen dit verhaal aan om luide stem tegen Israël in te zetten. Ik snap het even niet. In vele Israël omringende en niet-omringende landen mogen christenen niet alleen niet evangeliseren, anderen tot christen maken, maar worden christenen al vervolgd en gedood omdat ze christen zijn. Maar ja, denk ik dan, een kniesoor die daar op let…

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opperrabbijn Jacobs
- Is de QR-samenleving Bijbels? Opperrabbijn Jacobs antwoordt
- Hij maakte de hel van de Holocaust mee en zit nu vast in een flatgebouw in Oekraïne
- 2G: Zijn ongevaccineerden de nieuwe Joden? Opperrabbijn Jacobs antwoordt
- Raad van Kerken choqueert met Holocaustvergelijking Palestina
- Een smartphone zonder extra bescherming is gevaarlijk
Meer over Opperrabbijn Jacobs »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is met geen pen te beschrijven wat de Joden eeuwenlang is aangedaan, ook door christenen. Het is huiveringwekkend en zeer beschamend voor ons als christenen die Joden tot jaloersheid hadden moeten verwekken. Maar wat hoop en bid ik dat rabbijn Jacobs Jezus Christus als de beloofde Messias zal erkennen en aanvaarden.