cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2023 door Patrick Simons

Kamer neemt afscheid van Segers: "Als achttienjarige diep geraakt door het evangelie van Jezus Christus"

Gert-Jan Segers heeft dinsdag afscheid genomen van de Tweede Kamer. In een indrukwekkende brief aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp getuigt hij onder meer van zijn geloof in Jezus Christus. Segers werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en zijn partij ChristenUnie deelde op social media een filmpje met zijn hoogtepunten van de afgelopen tien jaar.

Eerder droeg Segers als partijleider het stokje al over aan Mirjam Bikker, dinsdag nam hij officieel afscheid van de Tweede Kamer. Hij gaat voorlopig de luwte in, zo benadrukte de politicus al meerdere malen. Naar goede gewoonte schreef Segers een afscheidsbrief aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Daarin stelde hij onder meer dat hij afscheid neemt van een plek waar hij ‘de moeilijkste én de mooiste momenten’ van zijn werkend leven heeft beleefd. Hij noemde medewerkers van de Kamer die normaal op de achtergrond blijven bij naam en schreef over ‘de broederlijke nabijheid’ van Kees van der Staaij.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
De heer Segers wordt in dit artikel bewierrookt als een super christen. Ik twijfel niet aan zijn geloof en bevlogenheid, maar persoonlijk heb ik daar tijdens zijn optreden in allerlei debatten niet veel van gemerkt. Ook niet in de keuzes die hij en zijn partij maake in ethisch gevoelige kwesties. Triest dat hij niet meer afstand nam van D66 en Groen Links. Was dat om conflicten te vermijden.? D66 zag in dat Segers geen probleem voor hen was, het is dus zeer begrijpelijk dat Vera Bergkamp tijdens het afscheid zo lovend was.