cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Steef de Bruijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 november 2022 door Jeffrey Schipper

Toenemend wantrouwen: haakt de Biblebelt af? Steef de Bruijn antwoordt

“Reformatorische christenen zijn zelfbewuster en mondiger geworden. In coronatijd is een wissel omgegaan. Zijn we activistischer geworden? Het zou goed zijn als de Biblebelt meer zou afhaken, in de goede zin van het woord”, stelt Steef de Bruijn, hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad. Op de jaarlijkse netwerkdag van het Dutch Biblebelt Network gaf hij afgelopen zaterdag een lezing over polarisatie in reformatorisch Nederland en toenemend wantrouwen. Haakt de Biblebelt af? Op die vraag gaf De Bruijn antwoord.

Berichten over wantrouwende burgers uit Staphorst en Urk zijn volgens De Bruijn “symptomen van een geleidelijk meer afhakende Biblebelt”. De hoofdredacteur verwijst naar een nieuwsincident uit Lunteren. Een persfotograaf was naar Lunteren gekomen om foto's te maken van een autobrand, maar werd ter plekke met stokken aangevallen door een groep omstanders. Daarop vluchtte hij zijn auto in. Met de graafmachine werd de auto, met daarin de journalist en zijn vriendin, omgekieperd. Het voertuig kwam uiteindelijk omgekeerd in de sloot terecht en de brandweer moest het stel bevrijden. Beiden raakten licht gewond.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
De Grote Opdracht uit Matt. 28 geldt voor alle christenen, ongeacht kerkelijke signatuur. We zijn geroepen om uit te gaan en het evangelie te verkondigen en uit te leven. Als we dat niet doen, gaan we ons met andere dingen bezig houden. De eerste christenen waren niet activistisch tegen de Romeinse keizer, alhoewel er veel op aan te merken was (meer dan op onze regering). Zij concentreerden zich op de kernroeping. Daarom groeide de kerk in de eerste eeuw zo hard.