cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 mei 2023 door ForumC

Netwerkbijeenkomst verbindt christenen werkzaam in de wetenschap

Op donderdag 25 mei komen christelijke wetenschappers bij elkaar voor ontmoeting en inspiratie rond de vraag: hoe ben ik wetenschapper en christen in een prestatiecultuur? Prof. dr. Herman Paul, hoogleraar Geschiedenis van de Geesteswetenschappen, verzorgt de hoofdlezing 'Mag je bidden voor een Vidi? Twaalf stellingen over ambitie, succes en het goede academische leven’, gevolgd door bijdragen van o.a. prof. dr. Govert Buijs, prof. dr. Gerdien Bertram-Troost en prof. dr. Jeroen de Ridder. De organisatie is in handen van Stichting voor Christelijke Filosofie en ForumC.

De netwerkbijeenkomst 'Christenwetenschapper in een prestatiecultuur' richt zich op docenten en onderzoekers die verbonden zijn aan een universiteit of hbo-lectoraat. Wat betekent het om christenwetenschapper te zijn in een prestatiecultuur, waarin uiterlijke normen van succes centraal staan? Is er ruimte voor falen en het uitblijven van succes? Welke (intellectuele) deugden hebben we nodig om te groeien als christenwetenschapper en hoe kunnen we die cultiveren?

Na de hoofdlezing van prof. dr. Herman Paul volgt een panelgesprek en boeiende deelsessies met bijdragen van prof. dr. Govert Buijs, dr. Wilco de Vries, prof. dr. Gerdien Bertram-Troost, prof. dr. Jeroen de Ridder, dr. Robert van Putten, Rozemarijn Moes MA, Jitse Amelink MA en dr. Martine Veldhuizen.

De netwerkbijeenkomst vindt plaats op landgoed Zonneoord in Ede, start om 14:30 en wordt rond 18:30 afgesloten met een diner.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen