cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
hugo de Jonge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 mei 2023 door Redactie

Terugkijken: minister Hugo de Jonge preekte afgelopen zondag in Utrecht

Afgelopen zondag stond er in de Nicolaikerk in Utrecht wel een heel bijzondere gast te preken. Op de plaats waar normaal predikanten de gemeente toespreken, stond nu minister Hugo de Jonge. Hij hield als ‘leek’ een preek over het thema ‘Zet de eerste stap’. De Nicolaikerk organiseert in het voorjaar en de zomer elke maand een preek die door niet-theologen wordt gehouden. Dit keer werd de preek dus verzorgd door Hugo de Jonge. Bekijk de volledige preek hieronder.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

V
Mooi dat Hugo zoveel respect heeft voor Rosa Parks. Maar dezelfde Hugo heeft "nul begrip"/ "geen begrip" voor mensen die geen prikje wilden halen. Nu de waarheid rond de prikjes boven water komt was het voor Hugo geloofwaardiger geweest het boete kleed aan te trekken i.p.v. een theologische verhandeling te geven over het koninkrijk der hemelen. Waarom moet uitgerekend deze Hugo op de kansel van een kerk. Schoenmaker blijf bij je leest, Geen wonder dat de kerk zo krachteloos is wanneer politici het koninkrijk der hemelen gaan verkondigen.