cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
vruchtbaar leven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 februari 2023 door Vruchtbaar Leven

Vrouwen-event: hoe kan je vruchtbaar leven met een (nog) onvervulde kinderwens?

Ongewenste kinderloosheid - een onderwerp dat we niet zo vaak aankaarten. Terwijl 1 op de 5 Nederlandse vrouwen geen kinderen krijgt. Voor ongeveer 10 procent van deze vrouwen is dat een bewuste keuze maar in het restant van de gevallen is dat niet zo. Daar is sprake van ongewenste kinderloosheid door verschillende, vaak onverwachte omstandigheden. Hoe kan je, in deze omstandigheden, alsnog een ‘Vruchtbaar Leven’ leiden? Dit onderwerp staat centraal op het vrouwen-event Vruchtbaar Leven dat plaatsvindt op 18 maart a.s. in Utrecht.

Vanuit hun eigen ervaring en zoektocht naar een vruchtbaar en betekenisvol leven kruisten de paden van de drie oprichters, Jorien Ouweneel (45) Eva van de Kraats (26) en Marijke Verheul (28) van Vruchtbaar Leven elkaar. Tijdens deze ontmoeting ontstond een verlangen om vrouwen bijeen te brengen en te delen over Gods visie op ‘Vruchtbaar Leven’. Je bent namelijk zoveel meer dan alleen je kinderwens en Gods perspectief op vruchtbaarheid en een vruchtbaar leven is zoveel breder dan wij ons kunnen voorstellen. Die boodschap willen de organisatoren graag overbrengen aan de deelnemers van het event.

Bedenker en organisator Jorien Ouweneel: “We leven in een maakbare maatschappij en schotelen elkaar veel ideaal plaatjes voor. Maar wat nou als je leven anders loopt dan je had verwacht? Je geen partner vindt en daardoor geen kinderen krijgt? Of als je huwelijk kinderloos blijft terwijl je altijd had gedroomd van een huis vol kinderen? Wat als er één kind is gekomen, maar je altijd voelt dat er een lege plek is waar meer kinderen welkom zijn?

Het verdriet en gemis van een (nog) onvervulde kinderwens reist je leven lang met je mee.

Voor al deze vrouwen organiseert men deze dag. "We geloven dat waar kwetsbaarheid gedeeld wordt, heling kan ontstaan.”

Eva van de Kraats (eventmanager) aan het woord: “Er hangt een taboe en veel ongemak rond dit onderwerp, dat willen we doorbreken. Allereerst door vrouwen samen te brengen, maar hopelijk op een later moment ook mannen en/of stellen.” Marijke Verheul (pastoraal medewerker) herkent dit verhaal: “Het krijgen van kinderen kan in een bepaalde fase van je leven een hele grote plaats innemen en het zicht op jezelf, God, je omgeving en je toekomst vertroebelen. Je hebt dan anderen nodig om je weer een breder en nieuw perspectief te geven wat richting en voldoening geeft.”

De overstijgende droom is dat ‘Vruchtbaar Leven' een platform mag worden in christelijk Nederland voor alles op het gebied van vruchtbaarheid en vruchtbaar leven. Dit event is de eerste van hopelijk vele activiteiten.

Op 18 maart vindt het eerste event plaats in Utrecht. Namens de organisatoren ben je van harte uitgenodigd. Meer informatie over het programma kan je vinden op www.vruchtbaarleven.nl, waar tevens de tickets te reserveren zijn.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify