cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Martin Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 december 2022 door Jeffrey Schipper

EO zendt populaire serie over Jezus’ leven uit: goed idee?

The Chosen - een dramaserie over het leven van Jezus - is inmiddels bekeken door miljoenen mensen uit 156 landen. Sinds deze maand is het eerste seizoen in Nederland ook bij de EO te zien op NPO Start. Spreker Martin Koornstra bezocht de première van de serie en licht in de Cvandaag podcast toe waarom hij blij is met The Chosen.

“Tijdens de première bekeken we de eerste aflevering”, vertelt Koornstra. “We zagen hoe Maria Magdalena last had van angstaanvallen en door Jezus werd bevrijd. En dat op een integere, lieve manier. Bevrijding kan vervreemdend zijn, zeker voor buitenstaanders. Ik denk dat deze serie heel geschikt is voor buitenstaanders en de potentie heeft om mensen dichter bij Jezus te brengen. Het bewijst zich al in de bizarre aantallen van bereik. En dan te bedenken dat deze serie is mogelijk gemaakt door een crowdfundactie die miljoenen dollars heeft opgeleverd. Prachtig!”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Ik heb de hele eerste serie gezien en vond het indrukwekkend hoe mooi de serie is gemaakt. Het leven van Jezus, de apostelen en de mensen om hem heen gaan nog meer voor je leven. Ik heb er van genoten.