Gert-Jan Segers spreekt zich in tv-programma uit over Tim Hofman

In het programma Kruispunt stond zondag presentator Tim Hofman centraal. Hij bracht met zijn programma BOOS de misstanden bij talentenjacht The Voice naar buiten. Hij richtte zich met datzelfde programma echter ook regelmatig op christelijke organisaties zoals reformatorische scholen en prolife-organisaties, kerken en predikanten. Er werd in het programma een uitgebreid profiel geschetst van Hofman, waarbij onder anderen CU-leider Gert-Jan Segers aan het woord kwam.
Onder meer het veelbesproken moment waarop Hofman voor de documentaire ‘Terug naar je Eige Land’ VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff confronteerde met een 9-jarig jongetje dat wellicht uitgezet zou gaan worden naar Irak. Hofman nam het jongetje mee naar de Tweede Kamer om hem kennis te laten maken met een aantal politici. “Een hele heftige methode”, zegt Segers daar nu over. “Je zet een kind in voor een politieke strijd. Dat is altijd een ongelijke strijd. Als een kind tegenover een politicus staat, heeft die politicus bij voorbaat al verloren.” Niet veel later kwam er een kinderpardon, waardoor onder andere het eerdergenoemde 9-jarige jongetje in Nederland kon blijven. Tim Hofman heeft daar volgens Segers een rol in gespeeld: “Hij heeft publicitair zeker een belangrijke rol gespeeld.”
Verderop in het programma krijgt Segers de vraag waar het precies schuurt tussen hem en Hofman: “Dat is als hij in mijn ogen vrij agressief een christelijke school binnenwandelt. Dan is hij heel boos en loopt hij ook heel boos naar binnen. Ik heb een keer meegemaakt dat hij heel boos werd op Arie Slob, een partijgenoot en makker van mij. Hij had iets gezegd over identiteitsverklaringen op christelijke scholen.”
Segers doelt daarmee op de uitspraak van Slob, destijds Minister van Onderwijs, dat scholen de grondwettelijke vrijheid hebben om met een identiteitsverklaring te werken. “Toen ging hij enorm veel stennis maken”, vervolgt Segers. “Hij zette het adres van het ministerie online en iedereen moest boos zijn op Arie Slob. Toen heb ik hem geappt. Ik zei: 'Gast, nu moet je echt even kappen. Ik word doodnerveus van je en je hakt op iedereen in. Zoek het gesprek eens even, doe eens normaal.' Dan is hij wel voor rede vatbaar. Dan heb je onmiddellijk een goed gesprek en dat waardeer ik enorm aan hem.”
Ook het christelijk geloof komt ter sprake in het profiel van de presentator. Zo krijgen verschillende mensen de vraag of hij gelovig of ongelovig is. "Ongelovig, helaas", reageert Segers. "Het is bijna als een christen zonder God", zegt hij even later. Vervolgens komt het verleden van Tim ter sprake. Toen hij twaalf was sloten zijn ouders zich aan bij een kerk en werd hij, tegen zijn zin in, gedoopt. Ook worden er fragmenten getoond van een gesprek tussen Segers en Hofman over geloof en bidden.
Praatmee