cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Saka
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2022 door Patrick Goede

Ook Engelse voetballer Saka getuigt van zijn geloof in Qatar: "Ik lees elke avond mijn Bijbel"

Bukayo Saka is een van de spelers die op het WK voetbal meer aandacht krijgt. Saka was namelijk man van de eerste wedstrijd tijdens de clash met Iran die Engeland won met 6-2, waarvan twee doelpunten van de voet van Saka kwamen. De jonge speler met Nigeriaanse ouders werd in de buurt van Londen geboren. Volgens Evangelical Focus heeft hij de nederigheid behouden die hem als kind is bijgebracht.

Saka groeide op in een christelijk gezin, Bukayo (wat in Yoruba-taal betekent "Hij die geluk toevoegt") is een toegewijde christen die zijn geloof niet onder stoelen of banken steekt.

"Ik lees elke avond mijn Bijbel, dat ben ik hier blijven doen", zei hij tijdens een persconferentie nadat Engeland Senegal had verslagen in de achtste finales. Een journalist had namelijk gevraagd naar zijn doel om regelmatig uit de Bijbel te lezen.

Vertrouwen
Saka vervolgde: “Voor mij is het erg belangrijk om altijd de aanwezigheid van God bij mij te hebben en het geeft me meer vertrouwen te weten dat Gods plan perfect is. Zodat ik het veld op kan gaan en weet dat God achter me staat”. 

“Maar het belangrijkste voor mij is gewoon mijn geloof behouden. Ik heb vertrouwen in God, dus ik hoef niet nerveus te zijn of me zorgen te maken over de uitkomst van een wedstrijd, want dit is ook nog eens mijn eerste WK. Weet je, ik kan me zorgen maken over allerlei dingen, maar in plaats daarvan kies ik ervoor om mijn vertrouwen op God te stellen."

Op zijn socialemediaprofielen heeft Saka ook foto's gedeeld met berichten als "De Heer is mijn kracht" of "Nog een overwinning, nog een doel. God is geweldig!" In de bio van de speler op Instagram staat: "Gods kind".

De spits speelt in het dagelijks leven voor Arsenal in Londen. In september 2022 werd Bukayo door de fans uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Engeland. Hij behoorde ook tot de beste 10 spelers wereldwijd onder de 21 jaar.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Waar... draait alles om in het leven?

DAAR gaat het om.

Verering van mensen... of verering van de HEERE God?