cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
doopdienst oeganda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 december 2022 door Redactie

Plotselinge storm zorgt voor ramp tijdens doopceremonie Zuid-Afrika: 14 doden

In Zuid-Afrika is het tijdens een doopceremonie helemaal misgegaan. Een vloedgolf in een rivier sleurde zeventien kerkleden mee. Er zijn veertien mensen overleden; acht worden er nog steeds vermist. Dat melden verschillende lokale bronnen en hulpdiensten volgens persbureau AP.

De ramp voltrok zich op de oever van de Jukskei rivier in een buitenwijk van Johannesburg. Tientallen gelovigen kwamen daar zaterdag samen voor wat een vreugdevolle doopbijeenkomst moest worden. Een onverwachte storm zorgde echter voor een vloedgolf waardoor tal van mensen werden meegesleept door de sterke stroming. Zaterdag werden er al twee lichamen gevonden en de hulpdiensten wisten er in de dagen daarna nog 12 te bergen.

Daardoor is het aantal vastgestelde slachtoffers nu veertien. De verwachting is echter dat daar nog meer slachtoffers bij gaan komen. Er worden namelijk nog steeds acht mensen vermist. Hoewel de zoek- en reddingsoperatie doorgaat, is het de vraag of deze lichamen nog gevonden zullen worden.

Het is niet de eerste keer dat het misgaat tijdens een doopceremonie bij een rivier. Al eerder verdronken er mensen door plotseling veranderende weersomstandigheden of een verraderlijke stroming. In de zomer vinden er bovendien vaak overstromingen plaats. Hulpdiensten waarschuwden kerken in Zuid-Afrika hier al eerder voor en vragen nu opnieuw om alert te zijn bij doopceremonies.

Beeld is ter illustratie

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Dit soort gebeurtenissen maken eigenlijk elke discussie over geloof of doop tot een non-discussie. Wij denken maar dat ons standpunt het juiste is, maar God lijkt er totaal anders over te denken. We proberen ons vast te houden aan de Bijbelse waarheid, terwijl de bijbel hierin niets meer te zeggen heeft.