cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Johan Schep
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 december 2022 door Redactie

Johan Schep deelt belangrijke les: “Toon je gebroken voor een heilig God”

“Er zijn eigenlijk maar twee godsdiensten in deze wereld: de godsdienst van eigen roem of de godsdienst waarin je voor God erkent dat je zondig bent en genade ontvangt”, zegt evangelist Johan Schep in een nieuwe video van Bijbelcursussen Nederland. In de serie ‘van verliezer tot overwinnaar’ behandelt Schep ditmaal de geschiedenis van de tollenaar en Farizeeër die beiden naar de tempel gingen om te bidden. Waar de tollenaar berouw had over zijn zonden en genade van God ontving, roemde de Farizeeër vooral in zichzelf.

“Twee mensen: een Farizeeër en een tollenaar. De farizeeër vroeg helemaal niets van de Heere God maar bad eigenlijk vooral tot zichzelf”, zegt Schep. “Hij zorgde ervoor dat iedereen op straat hem zag staan, zo vol was hij van zichzelf. Hij voelde zich als een overwinnaar, in tegenstelling tot de tollenaar die als een landverrader en dief van zijn eigen volk bekend stond”, zegt Schep.

“Deze tollenaar werkte voor de Romeinse bezetter en vroeg belasting van het Joodse volk. Hij gaat naar de tempel en is zich er zo van bewust dat hij gezondigd heeft tegen God en zijn eigen volk. Deze man bleef in tegenstelling tot de Farizeeër totaal buiten beeld. Geen opvallende plaats, niet biddend tot zichzelf maar hij vertrouwde honderd procent op Gods genade. Hij riep het uit: ‘Oh Heere, wees mij genadig!’ Op die houding reageerde de hemel.”

“De farizeeër vroeg om niks en kreeg ook niks. De tollenaar kende zijn onwaardigheid en schuld. Hij riep om vergeving en genade en die ontving hij beiden. Eigenlijk zijn er maar twee godsdiensten in deze wereld: of de de godsdienst van eigen werken of de godsdienst waarin je voor God erkent dat je zondig bent en genade ontvangt. Hij moet het in mij doen. Dat is het grote verschil tussen deze twee mannen."

"Wie ging er als overwinnaar huis denkt u? De tollenaar. Dat is zo heerlijk. Als wij onszelf vernederen, worden door Hem verhoogd. Maar als wij onszelf verhogen, ontvangen we niets. Wat een keuze! Laten we zijn zoals die tollenaar die alles van Hem verwacht en genade op genade ontvangt. Hij kwam om ons te veranderen in overwinnaars. Hij is goed voor allen die Hem aanroepen. Wees dan niet eigenwijs en toon je gebroken voor een heilig God.”

Benieuwd naar de volledige bijdrage van Johan Schep? Deze is hieronder terug te zien.

Neem een kijkje op de site van Bijbelcursussen Nederland

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Hij kwam om ons te veranderen in overwinnaars." Een overwinnaar is iemand die in de strijd een positief resultaat behaalt. Maar hoe zit het dan met onze zogenaamde zondige natuur? Kunnen we die ook overwinnen?