cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Aad van de Sande
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 december 2022 door Redactie

Bijbelleraar Aad van de Sande: “Door Christus hebben wij toegang tot genade gekregen”

“Niemand kan God zien en toch leven, en tot die God hebben we toegang gekregen. Dat betekent dat de weg naar God open is door de Heere Jezus Christus”, zegt Bijbelleraar Aad van de Sande. Op diens Youtube-kanaal is Van de Sande onlangs gestart met een serie afleveringen over de vraag ‘Wie is Jezus?’ In de vierde aflevering van deze serie spreekt Van de Sande over de genade die de Heere Jezus met Zijn verlossingswerk aangebracht heeft.

“Toen we met deze serie begonnen zijn, heb ik een tekst voorgelezen uit Romeinen 11 vers 36: ‘Want uit Hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen. Hem zij de heerlijkheid tot in eeuwigheid.’ Vandaag begin ik met twee nieuwe woorden: ‘Door Hem.’ Deze woorden hebben zoveel inhoud dat ik niet alles in een video kan benoemen. Toch begin ik met het lezen van Kolossenzen 1: ‘Want het heeft de Vader behaagd dat in Hem heel de volheid wonen zou, en dat Hij door Hem alle dingen met Zichzelf verzoenen zou, door vrede te maken door het bloed van Zijn kruis, ja door Hem, zowel de dingen die op de aarde zijn als de dingen die in de hemelen zijn.

“Er zijn drie dingen die mij daarin enorm aangesproken hebben. Het eerste is: ‘Het heeft de Vader behaagd.’ God de Vader heeft er vreugde in en het heeft Hem behaagd om verzoening te brengen door Zijn Zoon Jezus Christus. Herstel. Denkt u eens in dat het God behaagt om herstel te brengen tussen mensen en Hemzelf. Wij die God niet zoeken en God die ons wel zoekt om datgene te herstellen wat stuk gegaan is."

“Het tweede wat er staat is dat God vrede wil brengen door het bloed van Zijn Zoon. Vrede. Dat is een onderwerp wat elk mens aanspreekt, want wat kunnen we daar allemaal zo intens naar verlangen. Nee, vrede is geen afwezigheid van oorlog, zo kunnen we soms wel leven en denken. Vrede is dat die relatie met God volkomen vernieuwd en verzoend wordt. Vrede spreekt over een diepe en innerlijke rust. God wil die rust geven door het bloed van de Heere Jezus Christus, Zijn Zoon.”

“Maar er is meer”, gaat Van de Sande verder. “Er staat onder andere in Romeinen 5 vers 2: ‘Door Hem hebben wij ook de toegang verkregen, door het geloof tot deze genade waarin wij staan en roemen in de hoop op de heerlijkheid van God.’ Weer zoveel dingen waar wij over na moeten denken als we de vraag wie Jezus is willen beantwoorden. Er staat dat we toegang hebben gekregen tot deze genade."

“Toen de Heere Jezus aan het kruis hing en het werk volbracht was en Hij Zijn geest terug gaf in de handen van Zijn Vader, scheurde het voorhangsel van boven naar beneden. Dat betekent dat er weer toegang is tot God en dat is genade. We worden uitgenodigd om binnen te gaan. In de Hebreeënbrief staat er: ’Treedt dan in vrijmoedigheid toe tot de troon der genade.’ In Efeze 2 staat er: ‘Want door Hem hebben wij beiden door een Geest de toegang tot de Vader.’ Tot de almachtige God. Niemand kan God zien en toch leven en tot die God hebben we toegang gekregen.”

Benieuwd naar de volledige bijdrage van Bijbelleraar Aad van de Sande? Bekijk dan de video hieronder.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen