cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Amar, in Australië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET LEPRAZENDING

 

Hoe lepra Amars wereld deed instorten, en hij een leven met Jezus vond

Zijn leven veranderde totaal toen hij christenen ontmoette. Amars wereld was ingestort vanaf het moment dat de Nepalees te horen kreeg dat hij lepra had. "Ik had het erg moeilijk met het stigma, armoede, misleiding en frustratie. Maar zonder deze ziekte zou ik Zijn liefde nooit hebben ervaren", zegt hij in het tijdelijk gratis aan te vragen boek 'Besmet'.

Van een vrolijke, ondernemende jongen veranderde Amar in een ziek persoon waarvan iedereen afstand nam. Totdat hij christenen ontmoette. Het onlangs verschenen boek 'Besmet' vertelt het levensverhaal van Amar, hoe hij opgroeide in een klein dorp in Nepal, ziek werd, en zijn ziekte overwon. Maar Amar ontdekte méér dan lichamelijke genezing. “Ik overwon lepra, maar de gevolgen ervan bleven aanwezig: een sociaal stigma, armoede, misleiding en frustratie. Ik had het daar erg moeilijk mee, maar ik ben nu gelukkig dat ik gezegend ben door de genade van de Heere. Zonder deze ziekte zou ik Zijn liefde nooit hebben ervaren.”

Diverse Nederlandse christenen zijn onder de indruk van Amars verhaal. Kees Kraaijenoord, voorganger van Mozaiek0318: "Omdat hij lepra kreeg was hij ervan overtuigd dat iedereen hem zou verlaten. Door dit boek te lezen bewijzen we hem het tegendeel." Almatine Leene zegt het boek in één keer uit te hebben gelezen. "Amar maakt je deel van zijn leven. Ik kan iedereen aanraden het boek te lezen." Het boek raakte Marlies Medema, eindredacteur van EVA. "De eenzaamheid als mensen over je fluisteren… Indrukwekkend hoe het leven van een kleine zieke jongen zo’n wending kan nemen."

Ben jij benieuwd naar het gratis boek Besmet? Vraag het nu aan