cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
prostituee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 november 2022 door Stichting De Haven

Honderden christelijke vrouwen geven kerstcadeau aan een prostituee

Vrouwen in de seksindustrie leven vaak in het donker. Zeker rond de feestdagen voelen veel van hen zich eenzaam. Om deze vrouwen te zien en te bemoedigen slaan Stichting De Haven en vrouwenplatform Zij Lacht de handen ineen. Honderden christelijke vrouwen door het hele land willen in deze donkere tijd licht brengen in het leven van een vrouw in de prostitutie en geven hen een kerstcadeau.

Vanaf 18 november neemt Liza Kruit-de Jonge, oprichter Zij Lacht, christelijke vrouwen mee in het leven van een vrouw in de seksindustrie. In een Instagramcampagne deelt Zij Lacht in twee weken tijd waarom deze vrouwen niet veel verschillen van een vrouw zoals jij en ik. Het zijn moeders, dochters en zussen met dezelfde behoeftes als iedere andere vrouw. Ze willen gezien, gehoord, bekrachtigd en geliefd worden.

De Haven en Zij Lacht willen samen 550 kerstcadeaus uitdelen. Via de sociale media van Zij Lacht nodigen zij christelijke vrouwen uit om voor €10 het verschil te maken. Vanaf 6 december deelt De Haven, samen met Liza, de honderden cadeaus uit in prostitutiestraten, seksclubs en bordelen in Den Haag en Rotterdam.

Liza Kruit-de Jonge is al langer verbonden aan het werk van De Haven, en vindt het belangrijk dat zij haar volgers meeneemt in het onrecht dat gebeurt in de seksindustrie: “Ik wil de achterban van Zij Lacht meenemen in het hoofd en de gedachten van een vrouw die in de prostitutie werkt. Wat beweegt haar? Wat zijn haar angsten? Haar verlangens? We denken al gauw dat vrouwen bewust kiezen voor werken in de prostitutie, maar dat is niet waar. Dat is een kleine minderheid. Het overgrote merendeel ziet geen andere uitweg meer. De wortels van het werken in de prostitutie liggen veel dieper dan wij aan de oppervlakte kunnen zien.”

Stichting De Haven bezoekt wekelijks de prostitutiestraten in Den Haag, en komt meerdere keren per jaar in seksclubs en bordelen in Den Haag en Rotterdam. Zij merken dat het geven van échte aandacht veel betekent voor de vrouwen. “Het persoonlijk ontvangen van een mooi kerstcadeau maakt een groot verschil in het leven van deze vrouwen. Het is een lichtpuntje van hoop in het donker”, vertelt Eva Wielenga, directeur Stichting De Haven.

Klik hier voor meer informatie over Stichting De Haven.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen