cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. Simons
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 november 2022 door Redactie

Indringende boodschap ds. A. Simons: “Hebben de tekenen en wonderen van Jezus u bij God gebracht?”

Tijdens Dankdag preekte ds. A. Simons uit Lukas 17 over de tien melaatse mannen die door de Heere Jezus genezen werden. Van die tien mannen keerde er echter maar één terug naar Jezus om Hem te danken en te eren, waar de andere negen in geen velden of wegen te bekennen waren. In dit preekfragment richt ds. Simons zich tot zijn gemeente en vraagt hij op welke wijze de christen Dankdag houdt. Zijn we tevreden als we enkel een goede gezondheid hebben of brengen de wonderen en tekenen die Jezus verricht ons ook bij God? Maak tijd voor de inspirerende bijdrage van ds. A. Simons.

“Jezus ziet het allemaal gebeuren. Hij zegt niet tegen die ene man die terugkeerde dat Hij het fijn vindt dat hij er is. Hij vraagt hem waar die andere negen zijn. Dat doet Jezus omdat Hij met barmhartigheid bewogen is. Over wie dan? Over die negen!", zegt Simons. "Waar zijn ze? Waar zijn ze die God de eer geven? Ja, er is er eentje terug gekomen, maar Jezus heeft het niet over die ene. Hij zegt tegen die man: ‘Waar zijn die negen die ook gezond geworden zijn?’ Die man zwijgt. Waarom? Omdat de Bijbel het niet het belangrijkste vindt dat het antwoord van de man opgeschreven staat. Het is wel belangrijk om te weten dat Jezus vraagt waar die anderen zijn.”

“Dat heeft mij beziggehouden. Ik vind het bijzonder dat we een dag hebben om stil te zijn en om dankdag te houden, maar hoe houden we dankdag? Mag ik u dan vragen wat er in het achterliggende jaar gebeurd is en waar u dat gebracht heeft? Want daar gaat het over. Het gaat er niet over dat u een leven lang hier mag hebben en dat u weer gezond mocht worden nadat u ziek was, maar heeft het u bij Jezus gebracht? Dat is de vraag waar het hier om draait."

"Dat is ook waarom Jezus tekenen en wonderen verrichtte. Waarom? Om al die mensen die ziek waren beter te maken? Nee. Omdat Jezus bewogen was over al de gevolgen van de zonde. Hij deed tekenen en wonderen opdat u zou geloven dat Hij de Gezondene van de Vader was. Die negen mannen uit Lukas 17 hadden genoeg aan gezond zijn. Maar die ene man niet. Geef eens eerlijk antwoord, waarom bent u vanmorgen in de kerk? Bent u ook tot inkeer gekomen?"

"Bent u ook door de wonderen die gebeurd zijn in het achterliggende jaar tot bekering gekomen of heeft u gewoon gewoon de regeltjes gevolgd? Of is er onderweg iets wonderlijks gebeurd en werd u radicaal omgekeerd? Zodat iedereen zei dat u de verkeerde kant opging, omdat u zich aan de regels moet houden? Deze man gaat met opzet de goede kant op.”

“Met eerbied gesproken is het kwartje bij hem gevallen. Bij u ook? En dan ligt hij daar straks op de grond bij Jezus. Verwonderd. Waarom? Zou ik het zo eens een keer zeggen: waarom was op het mij gemunt daar zoveel anderen nergens meer te vinden zijn en die hetzelfde hebben meegemaakt als ik? Maar zij zijn uit het zicht. En Hij? Hij ligt daar aan de voeten van Jezus", sluit Simons af.

Benieuwd naar het volledige preekfragment van ds. A. Simons? Deze is hieronder te zien. De beelden zijn afkomstig van het YouTube-kanaal Evangelie Herauten.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Hij deed tekenen en wonderen opdat u zou geloven dat Hij de Gezondene van de Vader was."

Dat is waar, maar Hij genas ook alle zieken omdat Hij met ontferming bewogen was.

En als ook wij dat zijn, kunnen ook ons dezelfde wonderen en tekenen volgen en zelfs nog grotere! (Marc. 16:17 en Joh. 14:12).