cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ChristenDOM?
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 november 2022 door Redactie

4 argumenten die bewijzen dat de Heere Jezus uit de dood is opgestaan

De opstanding van de Heere Jezus maakt nog altijd bij velen de tongen los. Er zijn miljoenen mensen die geloven dat Hij daadwerkelijk uit de dood is opgestaan, maar er zijn ook velen die beweren dat het opstandingsverhaal van Jezus niet op de waarheid berust. De opstanding van Jezus wordt zelfs afgedaan als een leugen of hallucinatie. In onderstaande video van het YouTube-platform ChristenDOM? noemen presentatoren Elias en Joshua vier argumenten die bewijzen dat Jezus daadwerkelijk uit de dood is opgestaan.

"De meeste historici zijn het erover eens dat de discipelen dachten dat ze Jezus zagen na zijn kruisiging. Lukas, die in het dagelijks leven arts was, schreef in het Bijbelboek Handelingen ook over deze gebeurtenissen. Het verhaal van Jezus die aan hen verscheen, was geen legende die zich eeuwenlater ontwikkelde. Deze werd opgetekend door de apostel Paulus. Het werd onder historici bijna universeel erkend dat Paulus bestond. We hebben namelijk de brieven die hij schreef en Paulus kende de mensen die beweerden de verrezen Jezus te hebben gezien."

"Maar konden die ervaringen dan niet gewoon hallucinaties zijn? Veroorzaakt door het vreselijke verdriet van deze mannen over de executie van Jezus? Ten eerste zijn het individuen, niet groepen die hallucinaties ervaren. Meerdere Bijbelse auteurs bevestigen dat groepen van de discipelen van Jezus beweerden Hem na Zijn dood gezien te hebben. Zoals psycholoog Gary Collins schrijft: 'Van nature kan maar een persoon een bepaalde hallucinatie tegelijk zien, ze zijn zeker niet iets dat door een groep mensen kan worden gezien.'

"Ten tweede: de theorie dat de 'depressieve' discipelen over de opstanding van Jezus hallucineerden, verklaart niet waarom vijanden van de kerk in de opstanding gingen geloven. Het bekendste voorbeeld daarvan zou ook Paulus zijn: een joodse leider die christenen vervolgde totdat een ontmoeting met de opgestane Jezus hem ertoe bracht om zich aan te sluiten bij de groep die hij vervolgde. De beste verklaring voor zo`n plotselinge bekering is dat Paulus een echte ontmoeting had met de verrezen Jezus."

Benieuwd naar de overige argumenten die bewijzen dat de Heere Jezus daadwerkelijk uit de dood is opgestaan? Bekijk dan onderstaande video en neem een kijkje op de site van ChristenDOM:

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen