cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cvandaag podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 oktober 2022 door Redactie

Ergernis van de week: een vaccinatieadvies aan kerkgangers

"De basisadviezen van de overheid zijn veranderd. 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik', staat er tussen de basisadviezen van de overheid. Zonder daar veel aandacht aan te besteden heeft de overheid dus de basisadviezen aangepast", merkt Cvandaag-redacteur Patrick Simons op in de rubriek 'ergernis van de week' in de Cvandaag podcast.

Simons vervolgt: "Het verwonderde me dat de kerken dit zonder verdere communicatie hebben overgenomen. Want in de nieuwe handreiking die het CIO recent heeft uitgebracht zijn de basisadviezen namelijk gewoon overgenomen en staan ze er ook letterlijk in, inclusief 'Haal een vaccin, booster, of herhaalprik.’ Daar kan ik me enorm aan storen, omdat ik heel erg een voorstander van gewetensvrijheid ben en dit neigt voor mijn gevoel toch richting prikdrang voor gelovigen die dat liever niet willen of geen herhaalprik willen halen."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Maar we laten ons toch prikken voor andere mensen? En als je ge vcaccineerd bent besmet je niemand meer? Heeft CIO daar ook nig verstandige zaken over gezegd?