cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2022 door Jeffrey Schipper

Andries Knevel blikt terug op Algemene Beschouwingen: “De ChristenUnie heeft het lastig”

‘Wat we nu nodig hebben is een overheid die weer bestaanszekerheid biedt, die de bodem optilt, die de menselijke maat hanteert. En een samenleving van noaberschap, van omzien naar elkaar’, vertelde ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vorige week tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. In de Cvandaag podcast blikt voormalig EO-presentator Andries Knevel terug op zijn bijdrage.

“De ChristenUnie heeft het lastig", stelt Knevel, tegenwoordig werkzaam bij Groot Nieuws Radio. "De geboortepapieren van de CU zaten in de hoek van verzet tegen de tijdgeest. Men profileerde zich tegelijkertijd sterk op medisch-ethische kwesties, toen er werd gewerkt aan nieuwe wetgeving rondom abortus en euthanasie. Vandaag de dag wil de CU zich breder profileren en vaart men tegelijkertijd een meer progressieve koers op het gebied van om bestaanszekerheid. Maar op dat terrein brengt de CU geen uniek geluid en zingt men mee in het koor van veel andere partijen.

Door hun inzet op het terrein van duurzaamheid en bestaanszekerheid bevinden ze zich automatisch op de linkerflank van het politieke spectrum. Dat betekent dat het unieke geluid van de CU lastiger op te merken is. Daarom krijgt Gert-Jan Segers veel kritiek, zowel vanuit links- als rechtsdenkend Nederland. Dit is een positie die de partij weloverwogen heeft gekozen, ook geïnspireerd door het Evangelie. Maar het is duidelijk dat dit gepaard gaat met bijeffecten."

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 6:45

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ach, links/rechtsdenkers... Andries, vind je, dat rechts p.d. goed - en links p.d. fout is? Links was ooit in ieder geval het segment dat streed voor de belangen van degenen die (vaak door brave rechtse Christenen) uitgebuit en onderdrukt worden. Door een of andere listigheid gaat het op links nu vooral om de belangen van kleine roerige minderheden die niet zo lekker in hun vel zitten. Intussen neemt de tweedeling groteske vormen aan en laat links dat gebeuren. Hoe kan het ook anders als je kamerlid-salaris ruim meer dan een ton is...