cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
When Calls the Heart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 september 2022 door New Faith Network

Seizoen 7, 8 en 9 van hitserie When Calls the Heart voor het eerst in Nederland

De serie When Calls the Heart is al jarenlang een grote hit. Voor de vele fans is er nu goed nieuws: seizoen 7, 8 en 9 zijn binnenkort eindelijk te zien in Nederland! Vanaf maandag 10 oktober komen er wekelijks nieuwe afleveringen online op New Faith Network.

When Calls the Heart volgt de jonge Elizabeth Thatcher. Het is 1910 wanneer ze alles achter zich laat om lerares te worden in het kleine mijnstadje Coal Valley, in het westen van Canada. Het leven daar staat in groot contrast met het welgestelde leven dat ze gewend is in de grote stad. Veel mannen zijn een paar maanden daarvoor overleden na een zware explosie in de mijn. Daarnaast is de kerk, die ook diende als school, afgebrand. Elizabeth is genoodzaakt les te geven in het plaatselijk café.

Ze wordt in eerste instantie met argusogen bekeken door de inwoners van Coal Valley, maar daar laat ze zich niet door uit het veld slaan. Door haar tomeloze inzet en enthousiasme wint ze al snel de harten van de mensen om haar heen, inclusief het hart van de knappe agent Jack Thornton. In de seizoenen die volgen zien we hoe Elizabeth, Jack en anderen zich vullen met liefde, drama, geloof en moeilijke keuzes.

Het kleine huis op de prairie
De serie is gebaseerd op de zesdelige boekenserie Canadian West van de christelijke schrijfster Janette Oke. De producent van de serie is Michael Landon Jr., de zoon van Michael Landon, bekend als Charles Ingalls uit Het kleine huis op de prairie. In een interview vertelt Landon Jr. dat de vele uren die hij als kind door heeft gebracht op de set van Het kleine huis hem inspireerden tot het maken van When Calls the Heart. De hartverwarmende serie speelt zich ook af in het verleden en is eveneens geschikt voor de hele familie.

Het blijkt een formule te zijn die nog steeds werkt. Vanaf het eerste moment dat When Calls the Heart wordt uitgezonden, is de serie een groot succes. Zowel critici als kijkers zijn laaiend enthousiast over het feel-good drama met christelijke waarden. De serie heeft al tal van prijzen gewonnen, waaronder de Christopher Spirit Award in 2016 en de ASCAP Award voor beste televisieserie in 2015. Op het Amerikaanse Hallmark Channel is When Calls the Heart de meest bekeken en hoogst gewaardeerde serie van de tv-zender.

En niet alleen in de Verenigde Staten is When Calls the Heart populair. Ook in Nederland sloeg de serie gelijk aan. Tot nu toe waren de meest recente seizoenen hier echter nog niet beschikbaar, tot verdriet van veel fans. Daar komt dus nu verandering in. De eerste afleveringen van de populaire dramaserie zullen 10 oktober op New Faith Network online komen. Daarna volgen er wekelijks nieuwe afleveringen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen