cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
`Mark Driscoll op zijn Youtube-pagina
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2022 door Redactie

Amerikaanse voorganger tijdelijk geschorst van TikTok omdat hij zei dat mannen geen baby's kunnen krijgen

De pastor van Trinity Church in de het Amerikaanse Scottsdale, Mark Driscoll, is naar eigen zeggen kort geschorst van het sociale medium TikTok, omdat hij daarop zei dat "mannen geen baby's kunnen krijgen". Inmidddels is het account weer open, schrijft de Christian Post.

De uitgesproken Driscoll tweet: 'Wat er gebeurt op TikTok als je zegt dat mannen geen baby's kunnen krijgen.' Daarbij plaatst hij een schermafbeelding van de melding van het medium waarbij hij beschuldigd werd van het 'schenden van meerdere gedragsregels'.

In de tweet klaagt de pastor die Trinity Church opzette en eerder Mars Hill Church oprichtte over de beperking die TikTok hem oplegt. Hij citeert daarbij Romeinen 1:18 waarin staat (HSV): 'De toorn van God wordt geopenbaard vanuit de hemel over alle goddeloosheid en ongerechtigheid van de mensen, die de waarheid in ongerechtigheid onderdrukken.'

De voorganger trapte onlangs een negenweekse serie 'Echte mannen: gedraag je als een man' af waarin hij woensdag nog zei dat "het probleem in onze tijd is geen giftige mannelijkheid, maar het complete gebrek aan mannelijkheid". "In een wereld zonder sterke mannen en vaders, willen we je aanmoedigen om vrouwen en kinderen te zegenen, en je nalatenschap vorm te geven voor toekomstige generaties".

Driscoll richtte eerder het in Seattle gevestigde Mars Hill Church op, maar moest deze kerk sluiten vanwege leiderschapsconflicten. Ook werd hij afgelopen zomer beschuldigd door een voormalig medewerker van "immoreel, onethisch en onbijbels gedrag". Hij zou misbruik oogluikend hebben toegestaan volgens de medewerker.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Krankzinnige toestand. De mensheid wordt hier en daar steeds zieker, en we zien Jes. 5:20 bewaarheid worden: "Wee hun die het kwade goed noemen en het goede kwaad; die duisternis voorstellen als licht en licht als duisternis; die bitter doen doorgaan voor zoet en zoet voor bitter".