cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Joey Gaines
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

03 oktober 2022 door Patrick Goede

Man die na 32 jaar door hersenoperatie alles vergat wat hij ooit wist getuigt van Jezus

Voor zijn operatie was Joey Gaines een vrome christen die de Heer kende in een intieme relatie. Na de gedeeltelijke verwijdering van zijn hersenen vertelt Gaines dat hij niet alleen basisvaardigheden als lopen en praten opnieuw moest leren, maar hij moest ook een geheel nieuwe reis afleggen om weer vertrouwd te raken met Jezus en de Bijbel. "De operatie was mijn enige hoop op leven. Daarna begon mijn hele leven opnieuw", vertelt Gaines. 

De Christian Post doet verslag van het opmerkelijke verhaal van Joey Gaines die vanwege talloze epilepsie-aanvallen op zijn 32e een allesbepalende keus kreeg voorgeschoteld: Of op korte termijn sterven zonder behandeling of een gedeelte van je hersenen verwijderen en verder leven. Met als enige kanttekening dat alles wat je ooit wist voor altijd verdwenen zal zijn.

Stralende aanwezigheid
Gaines kan zich de stress die deze keuze opleverde en zijn volledige leven van voor de operatie inmiddels niet meer herinneren. Voor zijn operatie was Gaines een vrome christen die de Heer kende in een intieme relatie. De meeste informatie die hij kreeg over zijn leven voor de operatie is afkomstig van dierbaren.

Zijn geloof in Jezus Christus opnieuw opbouwen was een heel proces vertelt Gaines. De inmiddels 55-jarige Gaines legt uit dat hij aan de linkerkant van zijn hersenen altijd de leeftijd zal hebben van toen de operatie plaatsvond. De rechterkant van zijn hersenen heeft wel de normale ontwikkeling van een 55-jarige doorgemaakt.

Twee maanden na de operatie ziet Gaines een een stralende persoon die met zijn handen voor zijn gezicht op de snelweg staat. "Ik liep over een weg op een ochtend en opeens werd ik stilgezet om mij naar het midden van de weg te begeven. Ik had geen idee wat er gebeurde. Ik was totaal in schok en het beeld van deze stralende persoon bleef een tijd lang op mijn netvlies staan. Toen het verdween ben ik gelijk naar huis gerend en heb ik opgezocht wat dit kon betekenen."

Na allerlei verhalen over bovennatuurlijke verschijningen te hebben gelezen komt Gaines uit bij informatie over God. "Ik las dat Hij zijn gezicht niet laat zien aan mensen behalve door zijn Zoon, Jezus Christus."

De ontmoeting wekt zijn interesse in het christendom. En in de jaren die volgen stelt Gaines vragen aan vrienden en familieleden over Jezus. Dagelijks besteedt hij vele uren aan het bestuderen van het Woord van God om 'opnieuw verliefd te worden op zijn eerste liefde'.

Inmiddels is Gaines getrouwd en onderdeel Rutledge Fall Baptist Church in Coffee County, Tennessee. "Joey Gaines is een toegewijd lid van onze kerk. Hij was hier al lid voordat ik hier kwam. Hij gaat naar de Bijbelstudies en de Heer gebruikt hem op verschillende manieren in onze kerk", zegt Rutledge Falls Baptist Church Pastor Evan Owens. “Door zijn getuigenis en door zijn leven is Joey in veel opzichten een levend voorbeeld van veel van de waarheden uit de Bijbel. Op die manier is Joey een enorme aanwinst voor onze kerk."  

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Altijd zo mooi om zulke getuigenissen te lezen!

En dàt is ook de enige goede manier om ermee om te gaan: zoeken in de Bijbel of zoiets echt van God kan zijn. Voor mij is zo'n bevestiging als die waarover Joey hier vertelt, ook het enige ijkpunt.

En God is altijd weer zo goed om te bevestigen dat Hij het echt was!