cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fernandez
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 september 2022 door Redactie

Argentijnse vicepresident na mislukte moordaanslag: "Ik leef nog dankzij God"

Begin september keek de Argentijnse vicepresident de dood in de ogen. Een moordaanslag op Christina Fernández de Kirchner mislukte echter, omdat het op haar gerichte pistool dienst weigerde. De vicepresident heeft nu voor het eerst gereageerd op de moordaanslag en zegt dat ze dankzij God nog leeft.

De katholieke Fernández de Kirchner is al weken het middelpunt van onrust in Argentinië. Ze is een van de belangrijkste politici van het land, maar heeft ook veel tegenstanders, zeker nu er een onderzoek naar haar loopt wegens corruptie. Daardoor hangt haar een gevangenisstraf van twaalf jaar boven het hoofd. Al wekenlang demonstreren tegenstanders, maar ook voorstanders van de vicepresident bij haar ambtswoning en is het erg onrustig.

Begin september werd er een moordaanslag op haar gepleegd. Die werd gefilmd en de beelden daarvan gingen al snel viral. Een man hield een pistool voor haar gezicht en wilde ook daadwerkelijk schieten. Het pistool deed het echter niet waardoor Fernández de Kirchner het overleefde. Inmiddels zijn er twee verdachten opgepakt die de aanslag zouden hebben gepland.

Volgens de BBC heeft de vicepresident nu voor het eerst zelf gereageerd op de moordaanslag. Ze sprak tijdens een bijeenkomst waar veel katholieke geestelijken bij aanwezig waren. Daar stelde ze dat ze nog leeft “dankzij God en de heilige maagd Maria”. Ze vertelde ook dat ze na de aanslag werd gebeld door de paus die zijn steun betuigde.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen