cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie de Rover
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2022 door Jeffrey Schipper

Christenen winden zich op over ‘abortuspropaganda’ in video: begrijpelijk? Arie de Rover antwoordt

“Ik verbied natuurlijk niemand om een statement te maken. Maar als je dit via de politiek wil indammen, kom je in strijd met de vrijheid van meningsuiting. Dat zou niet mijn weg zijn.” SGP en ChristenUnie hebben Kamervragen gesteld over ‘Kill the baby’, een nummer van de band Vulva waarin abortus gepromoot wordt. Coach Arie de Rover bespreekt dit nieuwsbericht in de Cvandaag podcast.

“Als ik zo’n video’tje zie, denk ik meteen: wat zou ik deze jonge vrouw graag een keer ontmoeten”, maakt De Rover duidelijk. “Wat zit hierachter? Wat drijft je? Wat wil hiermee bereiken? En is dit de weg om het te bereiken? Die vragen zou ik allemaal aan haar willen stellen. Dat is vele malen vruchtbaarder dan er agressief op reageren, bijvoorbeeld door middel van wetgeving. Ik denk dat de ogen van de makers van deze clip eerder zullen opengaan wanneer ze de Heere Jezus ontmoeten in iemand die hen met genade én waarheid benadert.”

Doen christelijke media er verstandig aan om de makers van de videoclip te interviewen? “Het moet dan in ieder geval geen moralistisch interview worden”, stelt De Rover. “Zij moeten hun hart kunnen openen. Misschien krijg je dan een buitengewoon verdrietig verhaal te horen waarin je allerlei dingen te horen krijgt die je milder maken in het vormen van een mening of oordeel hierover.”

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 24:25

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Dr. Teun van der Leer wijst op bijzondere ontwikkeling in baptistenkerken
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
“Als ik zo’n video’tje zie, denk ik meteen: wat zou ik deze jonge vrouw graag een keer ontmoeten”, maakt De Rover duidelijk. “Wat zit hierachter? Wat drijft je? Wat wil hiermee bereiken? En is dit de weg om het te bereiken? Die vragen zou ik allemaal aan haar willen stellen.

Dit is wat ik noem met de ogen van Jezus naar mensen kijken.