cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Berdine Zwanepol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

06 september 2022 door Patrick Goede

Luister naar Berdine Zwanepol en haar zelfgeschreven lied: 'Heer' waarom?'

Berdine Zwanepol zingt in de Cunerakerk in Rhenen het prachtige nummer 'Heer' waarom?', dat ze zelf schreef. Arjan Huizer begeleidt haar op de piano in het kader van een benefietconcert voor de stichting Help Zhitomir. Berdine is geboren met Osteogenesis Imperfecta (OI), een broze bottenziekte.

Dit zorgt er voor dat dat ze heel snel iets kan breken (inmiddels heeft ze al 80 keer iets gebroken) en ook is ze erg klein (95cm). Ze is daarom volledig afhankelijk van haar rolstoel. Toch weerhoudt dat Berdine er niet van om te zingen, liederen te schrijven en te werken als onderwijsassistent op een middelbare school. 

Berdine schrijft bij de video: "Dit lied gaat over de waarom-vragen die zoals bij iedereen, ook in mijn leven spelen. Waarom is er zoveel verdriet, ziekte, pijn? Maar ik geloof dat God tegenslag kan gebruiken om je dichter naar Hem toe te trekken. Hij kan je kracht geven om vol te houden in moeilijke tijden, ook al zie je dat niet altijd op dat moment."

Ze vervolgt: "Hij helpt ons leren accepteren dat het leven is zoals het is en dat we in zo’n moment van zwakte kracht zullen krijgen. God kan dan ook door je heen werken om anderen tot zegen te zijn. We mogen weten dat op een dag in de hemel al die moeite voorbij zal zijn. Dan is het niet meer waarom? Maar daarom!"


Muziek
- Ontroerend: Psalm 42 met een solo van Flore tijdens Zingen in de Zomer 2022 op Urk
- Vader en dochter zingen 'Daar is kracht in het bloed' op schitterende wijze
- Kippenvel: Prachtige Paasversie van Leonard Cohen's Hallelujah door de zusjes Star
- Ontroerend Oekraïens aanbiddingslied raakt het hart: "Ik weet dat U onze gebeden hoort"
- Schitterend: Urker duo van visserskoor Crescendo zingt Psalm 72 en 122
Meer over Muziek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Oh prachtig ontroerend