cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
TT Assen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2022 door Redactie

Klaas evangeliseert tussen de brullende motoren: "God houdt ook van Drenthe"

Vele liters bier, tientallen rijen tenten, volle tribunes en brullende motoren. Komend weekend kunnen motorliefhebbers hun hart weer ophalen: de TT Assen staat weer op het programma en dit keer zonder restricties. Ook Klaas en Anneke Bos uit het Drentse plaatsje Drijber reizen naar het motorspektakel af. Maar ze zijn er niet enkel om te genieten, samen met een groepje christenen hopen ze op het terrein te evangeliseren. Presentator Daan Hartgers spreekt er, in een live-uitzending van Groot Nieuws Radio, met Klaas Bos op door.

“Heb je er al een beetje zin in?”, is de eerste vraag van Hartgers. “Ja! We staan te popelen. Het kan en mag weer, na al die jaren. We hebben er enorm veel zin in. We gaan zien wat er voor wonderen gaan gebeuren”, zegt een blije Klaas.

“Wat voor mensen lopen er rond?”, vraagt Hartgers vervolgens. “Het zijn mensen die houden van motoren, spanning en sensatie. En ook wel van een feestje", zegt hij lachend. "Dat soort mensen is aanwezig tijdens de TT. Vanaf donderdag (gisteren) komen de eerste mensen al binnendruppelen.”

“En die willen jullie bereiken met het evangelie, zitten ze daar wel op te wachten?" “Of mensen daarop zitten te wachten? Ik denk het wel, zeker als ik kijk naar de reacties die we krijgen als we rondrijden met onze trekker waarop de tekst ‘God houdt ook van Drenthe’ staat. We zien mensen klappen en juichen. Ik denk dat veel mensen op zoek zijn naar vrede en geborgenheid”, zegt Klaas overtuigd.

“Bij de TT zullen de gesprekken vooral gaan over de motoren stel ik me voor, maar hoe begin je dan over Jezus?” "Ik doe het niet alleen, maar we gaan met mensen de straat op die meedoen aan de ‘TT evangelisatieactie’ die vanuit Assen op poten gezet is. En dan spreken we de mensen aan", zegt Klaas. Bij de evangelisatieactie zijn verschillende kerken uit Assen betrokken.

Het is niet voor het eerst dat deze groep evangeliseert op de TT in Assen. Als Hartgers aan Klaas Bos vraagt wat hem vooral bijgebleven is, antwoordt Klaas: “Er was een gesprek waarbij een dame zo geraakt werd dat ze later ook tot geloof gekomen is."

Benieuwd naar de volledige uitzending? Deze is hieronder terug te luisteren.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Mooi en dapper zo'n evangelisatieactie! Maar het hele TT gebeuren: er gaat weer heel wat stikstof worden uitgestoten direct naast een natuurgebied. Dat mag dan weer wel, want 'we genieten'. Beetje hypocriet vind ik dat van de overheid, en het geeft aan dat dat hele stikstofgedoe grotendeels onzin en volksverlakkerij is.