cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Debat abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 mei 2022 door Redactie

Felle discussie op tv over abortus: "Er is iets fundamenteel mis in het voortraject van abortushulpverlening"

Donderdagavond vond er in het programma ‘Ongehoord Nieuws’ een felle discussie plaats over abortus. Kees van Helden, voormalig directeur van Schreeuw om Leven, ging in debat met ON!-commentator Reinette Klever en daarbij ging het er soms heftig aan toe.

“Als christen ben ik tegen het doden van leven”, maakte Van Helden in de uitzending duidelijk. “En ik geloof echt dat het leven begint bij de bevruchting. Mensen zeggen: een vrouw heeft het recht om te beslissen wat ze doet in haar eigen buik. Maar als er in die buik nu een meisje zit? Waar is het recht van dat meisje? Waarom mag zij er niet over beslissen?”

“Een vrouw die abortus wil plegen, denkt daar in de meeste gevallen goed over na”, aldus Klever. “Als het legaal is, is dat zonder risico voor haar. Als het illegaal is en niet mag, gaan ze andere manieren zoeken: vergif of breinaalden. En dan loop je het risico dat de vrouw komt te overlijden.”

Van Helden vertelde vervolgens dat er ook heel veel vrouwen gedwongen worden om abortus te plegen of er helemaal niet zo zeker van zijn. Hij noemde een voorbeeld van een vrouw die door een waker bij een abortuskliniek aangesproken werd en hulp aangeboden kreeg. Na het gesprek werden er nummers uitgewisseld, maar de waker hoorde niets meer van haar. Tot ze opeens een filmpje kreeg van een baby met de tekst: 'Dank je wel dat je daar stond'. Van Helden: "Dan is er toch in het voortraject van abortushulpverlening iets fundamenteel mis"

Van Helden: “Zolang er voor de kliniek vrouwen worden aangetroffen die hulp met beide handen aangrijpen zodat ze hun kindje toch kunnen houden, gaat er in dit land iets helemaal fout.”

Kijk hier de hele uitzending terug.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
DIT constante gedram PRO ABORTUS.

ABORTUS IS VERNIETIGING VAN MENSELIJK LEVEN === DUS === MOORD

DUS STOPZETTEN!

NU