cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Joodse jongen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juni 2022 door Patrick Goede

Joodse jongen (10) begon zoektocht naar Jezus door vraag van klasgenoot

Een onschuldige vraag over Jezus van een klasgenootje zorgde ervoor dat een 10-jarige Joodse jongen zelf op de weg naar het leren kennen van Jezus belandde. Gerry Cohen is nu 63 en kijkt bij God Reports terug op het levensveranderende effect van deze vraag. Hij vertelt hoe gepassioneerd hij is geworden om Joden op Jezus te wijzen.

"Wie is Jezus voor Joden?", vroeg zijn klasgenoot en vriend Nigel hem op die bewuste dag, 53 jaar terug. Cohen dacht diep na over deze vraag en tijdens zijn studie voorafgaand aan zijn bar-mitzvah kwam hij tot de ontdekking dat Jezus de langverwachte Messias was.

In een evangelisatietent tijdens een lokaal evenement stuit Cohen namelijk op het gebruik van het woord Shalom, wat 'complete vrede' betekent. De man in de tent, Paul Stone vertelt Cohen vervolgens dat Jezus voor onze zonde naar de wereld kwam. "Ik was twaalf en een half jaar oud en ik wist dat ik mijn ouders niet geëerd had, dat ik gestolen en bedrogen had. God stond niet op de eerste plek in mijn leven en dat ging tegen Zijn geboden in."

Jeshua
Als Cohen de volgende avond naar zijn tent gaat breekt hij in huilen uit, zich beseffend dat hij tekort schiet voor God. Er komen mensen op hem af en die bieden hem hun gebed aan. "Ik realiseerde mij dat wanneer ze baden, ze Diegene persoonlijk leken te kennen. Ik weende en zocht vergeving, ik vroeg Jeshua (Hebreeuws voor Jezus) om zijn rechtmatige plek in mijn leven in te nemen."

Cohen vervolgt: "Nu klopte het opeens allemaal. Ik snapte waarom Abraham de heuvels in trok om zijn zoon te offeren en hoe dat een heenwijzing was van wat de Messias ooit op de heuvel Golgotha voor ons zou doen. Maar ik wist dat ik niet zou stoppen met Joods zijn. Ik had onze Messias gevonden! Ik wist dat onze Joodse Messias is wie Hij zegt dat Hij is. Hij is het echt."

Blind
Maar het zou Cohen heel wat gaan kosten. Hij moest uiteindelijk kiezen tussen zijn geloof in Jezus en zijn familie. Hij verliet daarop zijn ouderlijk huis in het vertrouwen dat God genadig zou zijn. Gelukkig kwam er na verloop van tijd weer toenadering tussen Cohen en zijn familie. Hij is nu een geliefde onderwijzer van religieuze wetenschappen op de middelbare school.

Cohen houdt ervan om in kerken in het Verenigd Koninkrijk te spreken, hij leidt ook verschillende conferenties en moedigt Joodse en niet-Joodse gelovigen aan om van elkaars achtergrond te leren. "Ik ben zo blij dat God mij de ogen geopend heeft toen ik blind was."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Gods Heilige geest werkt echt wel.