cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Chesron
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 februari 2022 door Patrick Goede

Chesron over zelfdoding vriend Michaël Stoop: "Ga het gesprek aan"

Chesron was samen met Michaël Stoop onderdeel van het rapduo De Rechtstaat. Vorig jaar augustus maakte Michaël een einde aan zijn leven. Zijn vriend Chesron vertelt nu bij EO Beam wat dat met hem deed. "Hij was perfectionistisch. Hij kon van een klein foutje enorm balen."

Chesron heeft zelf nog nooit last gehad van suïcidale gedachtes en kan daarom maar moeilijk begrijpen waarom zijn vriend er niet meer is. Toch ziet hij genoeg voorbeelden van mensen van wie je denkt dat het goed gaat maar waarbij er uiteindelijk toch veel meer speelt. "Bij grote sterren denk ik ook wel eens, jij hebt het voor elkaar, je hebt zoveel geld. Maar sommigen plegen dan toch zelfmoord en zijn echt niet gelukkig of gaan aan de drugs."

Door open te zijn over wat het met hem gedaan heeft en door te vertellen wat er met Michaël gebeurd is hoopt Chesron bewustwording te creeëren. "Je ziet het niet altijd aan iemand. Maar onderliggend kan er ontzettend veel spelen. Dus ga met elkaar daarover in gesprek. Vraag aan je vriend of vriendin hoe het gaat, hoe het echt gaat. Het is echt niet erg als je door een depressie gaat of suïcidale gedachten hebt, maar ga het gesprek aan."

Hulp nodig? Bel 113 Zelfmoordpreventie: 0900 0113 of kijk op 113.nl

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen