cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Emmanuel Macron
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Reformatorisch Dagblad keurt uitspraken Franse president over ongevaccineerden af

Politieke tegenstanders van de Franse president Emmanuel Macron hebben felle kritiek geuit op zijn uitspraken over ongevaccineerde Fransen. Het staatshoofd heeft de krant Le Parisien verteld dat hij die landgenoten "tot het eind" het leven zuur wil maken. "Dat is de strategie." Ook het Reformatorisch Dagblad keurt de uitspraken van Macron af.

"Een politicus van het formaat van Macron weet doorgaans uitstekend wat hij zegt en calculeert vooraf zorgvuldig wat het effect van zijn uitspraken zal zijn", maakt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad duidelijk, verwijzend naar de Franse presidentsverkiezingen in april. "Als hij erin slaagt zijn rechtse rivalen in het kamp van de antivaxxers te trekken, kan hij daar in elk geval op dit dossier politieke munt uit slaan. Want hij kan dan zeggen namens die overgrote meerderheid te spreken die diep in hun hart geen goed woord over heeft voor degenen die weigeren een prik te laten zetten."

Tegelijkertijd sluit het RD niet uit dat het gaat om "een verbale misstap". "In alle gevallen zijn de uitspraken van Macron een president onwaardig. Zeker als staatshoofd moet hij boven de partijen staan en een leider voor het hele volk zijn." Marine Le Pen van het rechtse Rassemblement National verweet de president "tweederangs burgers" te creëren. De uiterst linkse Jean-Luc Mélenchon sprak over "walgelijke" uitspraken en Damien Abad van Les Républicains zei dat de president blijk gaf van "kinderachtig cynisme".

Lees hier het volledige commentaar van de RD-hoofdredactie.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Goh, dat het RD dat durft….geweldig ???????? ik ben ook zwaar teleurgesteld in het RD. Volgzame schapen zitten daar, jammer…heb mijn digitaal abonnement opgezegd.