cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tim Keller
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

06 december 2021 door Redactie

Tim Keller getuigt van Gods grootheid ondanks alvleesklierkanker

Bekende voorganger en auteur Tim Keller deelt dat de alvleesklierkanker die in het voorjaar van 2020 werd gediagnostiseerd stadium vier heeft bereikt. "Ik heb stadium IV alvleesklierkanker, maar het is eindeloos troostend dat ik in een God geloof die veel wijzer en liefdevoller is dan ik ben. Hij heeft genoeg goede redenen voor alles wat er gebeurt en wat Hij toelaat, die ik niet kan omvatten. Daarin ligt mijn hoop en mijn kracht", schrijft Keller op Twitter.

In een tweede tweet geeft Keller aan dat hij dankbaar is voor alle liefdevolle reacties en gebeden. "Ik waardeer gebed voor mijn situatie heel erg! Maar mijn grootste doel is te laten zien dat er een God is die boven ons verstand uitstijgt (vooral met betrekking op het kwaad en lijden). Het kennen van zo'n grote God is een kracht, geen intellectueel vraagstuk", aldus Keller. Twee dagen later voegde de theoloog hieraan toe: "Het christendom leert... in tegenstelling tot stoïcisme, dat lijden zwaar is; in tegenstelling tot monisme, dat lijden echt is; in tegenstelling tot karma, dat lijden vaak onrechtvaardig is; in tegenstelling tot secularisme, dat lijden altijd zinvol kan zijn. Er zit waarheid in al deze verschillende visies op het lijden, maar het benadrukt de ene waarheid te veel en sluit de andere uit."

Verschillende Amerikaanse, christelijke leiders reageren vol lof op Kellers tweets. "Onze broeder Tim, dit verheerlijkt God! Blijf standvastig in de Heer en de kracht van Zijn macht. Vecht door, mijn broeder", schrijft Ed Litton. "Je hebt me zo veel geleerd in de afgelopen 15 jaar. Je hebt me laten zien hoe prachtig het is om te geloven. Ik bid voor je!", sluit voorganger Andy Stager hierop aan. "Jouw invloed op mijn leven en bediening is enorm. Misschien nu nog groter dan ook", tweet dr. Rick Thompson, voorzitter van de christelijke organisatie Global Action.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen