cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 september 2021 door Jeffrey Schipper

Reformatorisch Dagblad zet vraagtekens bij afschaffing anderhalvemeterregel

'De invoering van de coronapas leidt tot een tweedeling in de samenleving. De maatregelen komen daarmee wel degelijk over als vaccinatiedrang', stelt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad naar aanleiding van het vorige week hernieuwde coronabeleid van het kabinet. De krant juicht de afschaffing van de anderhalvemeterregel niet toe.

'Onder druk van de samenleving neemt de regering nu afscheid van de afstandsmaatregel', merkt het RD op. 'Tegelijk roept de regering op om nog steeds rekening te houden met het gevaar van besmetting door op een veilige afstand van elkaar te blijven. Maar was het dan niet toleranter geweest om in plaats van die oproep gewoon de regel nog enige tijd te handhaven?' De RD-hoofdredactie benadrukt dat ook gevaccineerden anderen kunnen besmetten.

Als de anderhalvemeterregel gehandhaafd zou blijven, zouden de 1,8 miljoen ongevaccineerde Nederlanders minder kans lopen om de outcasts van de samenleving te worden, zo stelt de krant.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen