cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2021 door Redactie

Wet aangenomen in Texas: Abortus verboden zodra baby hartslag heeft

In de Amerikaanse staat Texas is de abortuswet verder aangescherpt. Abortus is nu alleen nog toegestaan wanneer er nog geen hartslag waargenomen kan worden bij de ongeboren baby. Concreet betekent dit dat in de meeste gevallen abortus vanaf de zesde week van de zwangerschap verboden is in Texas. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Woensdagochtend plaatselijke tijd ondertekende de republikeinse gouverneur Greg Abbott de bewuste wet. “De Schepper heeft ons het recht op leven geschonken”, stelde Abbott vlak voordat hij de wet ondertekende. “Ieder jaar verliezen miljoenen kinderen door abortus dit recht. In Texas willen we die levens redden.” In de strenge abortuswet wordt ook hulp bij een illegale abortus strafbaar gesteld. Dat geldt niet alleen voor artsen die de abortus uitvoeren, maar ook mensen die op enige andere wijze betrokken zijn. Iemand naar een abortuskliniek brengen kan daardoor al strafbaar worden.

Overigens wordt er in de wet wel een uitzondering gemaakt voor situaties waarin het leven van de moeder in gevaar is. Bij medische noodgevallen blijft abortus namelijk wel toegestaan als het hartje reeds klopt. Het is overigens niet de eerste staat waar een dergelijke wet wordt aangenomen. Dat gebeurde al in meerder staten waar de Republikeinen het voor het zeggen hebben. Er is echter nog geen enkele staat waar een dergelijke wet ook al daadwerkelijk geldt. Overal lopen rechtszaken. In Texas zal de wet vanaf september ingaan.


Abortus
- Voormalig abortusarts spreekt zich uit: "Kinderen waren seksueel overdraagbare aandoeningen"
- Selena (20) annuleerde twee keer een abortusafspraak: “Welk recht heb ik om het weg te nemen?”
- Stop met eenzijdige focus op 'anti-abortusmannen'
- Abortusonderzoek: 'Vrouwen lopen meer gezondheidsrisico's bij latere zwangerschappen'
- Een dubbel wonder bij de abortuskliniek
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen