cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 februari 2021 door Patrick Goede

Kinderen in China leren dat christenen behoren tot een gevaarlijke sekte

Kinderen in China worden geïndoctrineerd met het idee dat het christendom een gevaarlijke sekte is. Dit doet de regering volgens CBN News zodat de kinderen leider Xi Jinping leren aanbidden in plaats van God.

De kinderen zouden jarenlang getraind worden om christelijke zienswijzen bij hun ouders te herkennen en aan te kunnen geven bij de overheid. Ook worden er meldingen gedaan dat kinderen ideeën en gedachten meekrijgen die zijn verankerd in het atheïsme.

Een christelijke moeder vertelt: "Voor schooltijd leerde ik mijn kind over Gods schepping, en hij geloofde het. Maar na onderwezen te zijn op school lijkt mijn kind een ander persoon. In dit atheïstische China wordt mijn kind geleerd om God te haten."

President Xi Jinping heeft alle religies opgedragen om zich te vormen naar de idealen van de communistische partij. De regerende Communistische Partij wil koste wat het kost voorkomen dat haar macht minder wordt. Daarom propageert ze de Chinese cultuur en blijft er weinig ruimte over voor minderheden zoals moslims en christenen.

China bezet de 17e plaats op de Ranglijst Christenvervolging.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wordt het niet tijd dat de Christenen op grote schaal China gaan boycotten? B.v.b. door geen producten meer uit China te kopen. Als die er nog zijn... Rusland wordt geboycot om veel minder.