cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Early Rain Covenant Church
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 januari 2021 door Redactie

Politie valt binnen tijdens kinderbijeenkomst megakerk in China

Een groep Chinese politieagenten is op 14 januari vroeg in de ochtend een huis binnengevallen waar christelijke kinderen samen aan het spelen waren. Dit gebeurde tijdens een kinderbijeenkomst van de zwaar vervolgde Early Rain Covenant Church (ERCC), een megakerk uit China, meldt de Christian Post. De kinderen krijgen thuisonderwijs en komen regelmatig bijeen voor sociale ontwikkeling en Bijbelles.

"De politie valt nu het huis binnen. Een groot aantal agenten staat buiten en binnen het huis van broeder Liang Huali en zuster Shu Qiong. Ze nemen de persoonlijke bezittingen van Liang in beslag. Bid mee!", schreef ERCC op Facebook om zeven uur 's ochtends lokale tijd.

De 5.000 leden van de kerk zijn verdeeld over verschillende kleinere huisgemeentes. Sommige gelovigen worden dag en nacht in de gaten gehouden door de Chinese politie. De meeste kinderen in de kerk krijgen thuisonderwijs. Ouders zijn het niet eens met de ideologie en het onderwijs op de openbare scholen van de Chinese Communistische Partij. De kinderen uit de gemeente waren samen aan het spelen, toen de politie het huis van Lian Huali en Shu Qiong binnenviel.

Christenvervolging in China lijkt toe te nemen. Zo is er strengere controle door de politie, heeft de Chinese regering een deel van de Bijbel herschreven en is het verkopen van veel christelijke lectuur verboden.

ERCC wordt sinds een inval in 2018 sterker in de gaten gehouden door de Chinese politie. De vervolgde christenen worden naar verluidt soms voor langere periodes dag en nacht in de gaten gehouden. In december 2018 werden 100 gemeenteleden gearresteerd tijdens een kerkdienst. Voorganger Wang Yi werd veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Afgelopen december werd opnieuw een kerkdienst onderbroken. Voorganger An Yankui werd gearresteerd en bracht vijftien dagen door in de gevangenis. Afgelopen week is hij met zijn familie herenigd.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen