cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
mars voor het leven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2020 door Redactie

Mars voor het Leven kiest zaterdag voor alternatieve vorm

Zaterdag 14 november vindt de jaarlijkse Mars voor het Leven plaats. Deze traditionele afsluiting van de Week van het Leven zal dit jaar echter anders dan anders zijn. Vanwege het coronavrius is het niet mogelijk om mee te lopen. In plaats daarvan wordt er vanuit Nieuwspoort in Den Haag een interactieve livestream van anderhalf uur uitgezonden. 

De uitzending van de Mars voor het Leven is te zien via de website van stichting Schreeuw om Leven. Ook is het via YouTube te volgen. Het programma zal om 11.00 uur starten. Er wordt overigens wel een kleine mars georganiseerd waar 50 personen aan meedoen. Deze mars zal plaatsvinden bij de regeringsgebouwen en via de eerder genoemde uitzending getoond worden. 

Er zullen verschillende sprekers aan het woord komen tijdens de uitzending. Onder hen zijn fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer Kees van der Staaij en Don Ceder, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amsterdam. Ook Diederik van Dijk, senator namens de SGP, directeur van NPV-Zorg voor leven en medeorganisator van de Week van het Leven, zal spreken. Woensdagavond ging hij nog uitgebreid in debat met D66-Kamerlid Pia Dijkstra over abortus.

De uitzending wordt gepresenteerd door Sara van Oordt en Riekelt Pasterkamp. Christian Verwoerd, Erika de Wit en Hans Stolk zorgen voor de muziek. 

"We komen niet zoals gebruikelijk met duizenden bij elkaar om op één locatie onze boodschap te delen met Nederland", laat de organisatie weten in een persbericht. "Op diverse manieren laten we samen online het positieve pro-life geluid horen, zodat de samenleving niet om #MarsvoorhetLeven heen kan."


Abortus
- Voormalig abortusarts spreekt zich uit: "Kinderen waren seksueel overdraagbare aandoeningen"
- Selena (20) annuleerde twee keer een abortusafspraak: “Welk recht heb ik om het weg te nemen?”
- Stop met eenzijdige focus op 'anti-abortusmannen'
- Abortusonderzoek: 'Vrouwen lopen meer gezondheidsrisico's bij latere zwangerschappen'
- Een dubbel wonder bij de abortuskliniek
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen