cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christenvervolging india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2020 door Nienke Alblas

Christen in India aangevallen door groep hindoes: "Ze schopten me alsof ik een voetbal was"

Indiase kerkplanter en voorganger Suresh Rao werd door een bende van 150 man aangevallen. De christen was bij een zieke thuis om voor hem te bidden toen de bende het huis binnenviel schrijft de Christian Post. "Ze schopten mij alsof ik een voetbal was", vertelt de voorganger.

"De aanvallers sleepten mij uit het huis, waar ik in gebed was. Zij duwden mij op de grond. Ze trokken mijn kleding kapot en schopten mij over mijn hele lichaam. Ze raakten ook mijn linkeroog, waaraan ik serieus verwond ben geraakt", vertelt de voorganger over de aanval. De bende bestaat uit hindoestaanse activisten. Zij beschuldigen Rao ervan dat hij hindoes dwingt zich te bekeren tot het christendom. Dit is volgens de Indiase wet strafbaar. "Ik ken de prijs die het kost om Jezus te dienen in deze afgelegen dorpen en ik zal dit blijven doen", getuigt de voorganger.

Tijdens de coronacrisis zetten aanvallen van Indiase christenen zich voort. Zo werd in juni een kerk waar ongeveer honderd christenen samenkwamen vernield. De Real Peace Church in Vaylur werd platgebrand door nationalisten. "Het deed mij pijn in mijn hart", vertelt de voorganger van de evangelische kerk Ramesh. "Ik heb tien jaar lang hard gebouwd om de kerk op te bouwen. Het harde werk en de toewijding van de arme kerkgangers is helemaal voor niets geweest. Er is slechts as over."

Sinds de nieuwe wetgeving rondom gedwongen bekering uit 2014 nemen de aanvallen op Indiase christenen sterk toe. Volgens Open Doors wordt elke dag wel een christen aangevallen in het Aziatische land. India staat op plek tien op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen