cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
karskens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2020 door Patrick Simons

Oorlogsverslaggever Arnold Karskens: "Ik heb Jezus ontmoet in Israël"

Hij was actief als oorlogsverslaggever, onderzoeksjournalist en schrijver. Inmiddels houdt Arnold Karskens zich met name bezig met het opstarten van de rechtse omroep Ongehoord Nederland. In gesprek met Trouw voor de rubriek ‘Tien Geboden’ doet Karskens enkele opvallende uitspraken. Hij stelt onder meer Jezus ontmoet te hebben.

Hoewel Karskens zegt te twijfelen dat God bestaat, stelt hij wel één van de weinige mensen te zijn die Jezus ontmoet heeft. Dat was halverwege de jaren negentig toen hij een bomaanslag in Israël overleefde. “Ik ga het helemaal niet afzwakken: ik heb Hem écht ontmoet. Hij zat vlak bij de poort van Kirjat Arba, waar ik overnachtte. Lange haren, lange baard: Hij voldeed precies aan het beeld dat ik tijdens mijn licht katholieke opvoeding meekreeg. Op een dag gaf Hij me een hand en het was net alsof ik een warme kruik vastpakte. Het eerste wat me opviel was dat Hij, anders dan iedereen daar, begrip leek te hebben voor alle partijen.”

“Hij was erg geïnteresseerd in mijn werk”, vervolgt Karskens. “Ik heb hem het artikel opgestuurd en Hij heeft nog gereageerd ook, heel positief, maar ik ben die brief helaas kwijtgeraakt. Doodzonde. Een brief van Jezus, wie heeft zoiets?” Karskens zegt in het interview verder de Heilige Geest in Joegoslavië te hebben ontmoet. 

Lees het hele artikel in Trouw.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Ik weet op dit moment niet wat ik hiervan moet denken. Wel weet ik dat de Heer Jezus een oneindige vrijheid van handelen heeft. Dus als Hij iemand persoonlijk wil ontmoeten; wie kan en mag Hem dat recht ontzeggen?