cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Paul Blokhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 april 2019 door Jeffrey Schipper

Staatssecretaris ChristenUnie sluit gesprek over vaccinatieplicht niet uit

Voor dwang voelt hij niets. Maar als de vaccinatiegraad te ver zakt, wil staatssecretaris Paul Blokhuis een gesprek over verplichting niet uit de weg gaan. Dit bleek maandagavond volgens De Gelderlander uit een debatavond van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) in Kesteren.

Blokhuis is bepaald geen voorstander van een vaccinatieplicht, voegt het Nederlands Dagblad toe. En voor mensen die vanuit een diep gevoeld geloof hun kinderen niet laten vaccineren, heeft hij alle begrip. Tegelijkertijd vindt hij het zorgelijk "als de vaccinatiegraad blijft dalen en de volksgezondheid daardoor in gevaar komt." In dat geval zal hij het gesprek over een vaccinatieplicht wel aangaan. Blokhuis Hij hoopt dat het zo ver niet hoeft te komen.

De avond werd door ruim tweehonderd met name orthodoxe christenen bezocht, maakt Omroep Gelderland duidelijk. In de regio in en rond Kesteren is de vaccinatiegraad met 51,3 % het laagst van Nederland. Naast de staatssecretaris waren er nog een aantal gastsprekers. Ook NPV-directeur Diederik van Dijk, Huisarts Dorrestein uit Ederveen en hervormd predikant ds. Lohuis uit Scherpenisse kwamen aan het woord.

Ds. Lohuis betwijfelt of vaccins nodig zijn, en wat meer is: of zijn gehoor nog wel durft te vertrouwen op God. Al zijn elf kinderen hebben de mazelen gehad, verhaalt hij. En als ze er niet goed uitgekomen waren? Dan was het nog goed geweest. En zijn kinderen zijn er sterker door geworden.

Blokhuis bracht in dat je vaccinatie ook als naastenliefde kunt beschouwen. "Je beschermt er niet alleen je eigen kinderen mee, maar ook hun vriendjes op straat, op school of in de kerk."


Vaccinatie
- Arts Alie Hoek heeft een boodschap voor complotdenkers: "Vaccinatie is een cadeau van God"
- Waarom ik als christen mijn kinderen niet heb laten vaccineren
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Het coronavaccin komt eraan: reden om te juichen?
- Deze drie keuzes moet je maken als je je laat vaccineren als christen
Meer over Vaccinatie »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als iemand bang is dat zijn gevaccineerde kind omgaat met een ongevaccineerd kind en dat wil beletten omdat zijn kind wellicht ziek kan worden, dan gelooft die persoon dus niet dat de vaccinatie concrete bescherming biedt. De profylaxe is blijkbaar gedegradeerd tot een symbolisch gebaar waarmee hij burgerzin of zoiets laat blijken. Ik hoop dat mijn land vrij blijft van dat soort valse burgerzin. Dat Blokhuis vaccinatie brengt als een uiting van naastenliefde bezorgt mij kromme tenen.