cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ds. M. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 februari 2019 door ANP

Nieuwe en vereenvoudigde Nashvilleverklaring in de maak

De omstreden orthodox-christelijke Nashvilleverklaring komt terug in een vereenvoudigde versie. Dat meldt het AD, dat zich baseert op de woordvoerder van de werkgroep.

De omstreden tekst verdween vorige maand in de lade toen er veel kritiek op kwam van onder meer politici, geloofsgenoten en lhbti’ers.

Verduidelijking
Binnenkort komt er een nieuwe, toegankelijke versie, daarna volgen nog andere varianten. ”Bijvoorbeeld een vereenvoudigde versie voor de jeugd”, zegt woordvoerder en dominee M. van Reenen. ”Binnen de groep van ondertekenaars is er grote eenstemmigheid, hooguit is de vraag of de vertaling wel eenduidig genoeg is en vooral of deze duidelijk genoeg is richting hen die weinig van de Bijbel weten.”

Volgens Van Reenen blijft de verklaring inhoudelijk grotendeels overeind, maar is er betere toelichting nodig.


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Bezint eer ge begint. Probeer eerst te leren van alle dingen die zijn fout gegaan bij de eerste lancering. De urgentie is niet van dien aard dat het er nu van moet komen! Verzamel mensen om de commissie heen, ook op het gebied van communicatie en laat je uitgebreid voorlichten, dan is de kans kleiner van een volgende uitglijder. Want geen bericht is beter dan een slecht onderbouwd bericht. Trouwens, hebben we in Nederland echt een Amerikaanse verklaring nodig? Schrijf zelf in begrijpelijke taal, dat werkt veel beter!