cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2019 door Reformatorisch Dagblad

Hersteld Hervormd Seminarium zegt 'sorry' na gedoe over Nashville verklaring

"Dit hebben wij niet bedoeld en daarom spijt ons dat ten zeerste." Dit schrijft het Hersteld Hervormd Seminarium (HHS) maandag aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam, meldt het Reformatorisch Dagblad. Naar aanleiding van de Nashvilleverklaring ontstond er ook op de universiteit reuring. Opvallende uitspraken van ds. P. de Vries droegen niet bij aan een opbouwende discussie.

Over de veelbesproken Nashville-verklaring zei De Vries eerder: "Eerder dit jaar publiceerden we ook al een wake up call over het thema. Er wordt te weinig onderwijs gegeven over wat de Bijbel zegt over het huwelijk en seksualiteit. We moeten ons geluid laten horen. Toen de nazi-ideologie zich opdrong, zwegen de kerken. Nu dringt de genderideologie zich op en zwijgen de kerken weer te vaak." Vorige week bood De Vries naar aanleiding van de ongepaste vergelijk zijn excuses aan. Ook voerde hij een 'stevig gesprek' met leidinggevenden van de VU.

Medewerkers van het Hersteld Hervormd Seminarium gaven hun steun aan de onlangs verschenen Nederlandse vertaling van de Nashvilleverklaring. Twee van hen deden dat met verwijzing naar hun functie aan de VU. Het HHS benadrukt dat het niet de bedoeling was dat de Nashvilleverklaring al zo snel verspreid zou worden. "Helaas heeft de publicatie van dit document voortijdig plaatsgevonden, zodat het aan bezinning op inhoud, vorm en organisatie heeft ontbroken."


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Moet ik nu concluderen dat de VU in haar maag zit met een theologische faculteit waarvan medewerkers openlijk godsdienstige kwesties aan de orde stellen? Gaan ze nu ook economen berispen die iets zeggen over een economische kwesties, medici die zich uitspreken over medische zaken, enz.? Waar eindigt dit, een propaganda instituut waar creativiteit en discussie verboden is?